تشخیص مشكلات بافت كبد اهدایی با روشی جدید
بیست و یکم: پژوهشگران دانشگاه ˮادینبروˮ موفق به تولید لیزری شده اند که می تواند مشکلات بافت کبد اهدایی را پیش از عمل پیوند تشخیص دهد.
به گزارش بیست و یکم به نقل از ایسنا و به نقل از آی او، در انگلستان بیماری کبدی سومین علت اصلی مرگ زودرس است. در خیلی از موارد تنها چاره پیوند کبد است اما متأسفانه بطور مکرر بدن بیماران پیوند را رد می کند و کبد اهدایی از بین می رود.
پژوهشگران دانشگاه "ادینبرو" در حال توسعه یک روش لیزر هستند که می تواند مشکلات موجود در کبد اهدایی را پیش از پیوند شناسایی کند. طیف بینی رامان القایی(SRS) لیزری است که جراحان می توانند از آن استفاده کنند.
دکتر "کاترین امبر"(Katherine Ember) یکی از رهبران این پروژه اظهار داشت: ما انتظار نداشتیم که چنین تفاوت واضحی در سیگنال رامان بین بافت کبدی لطمه دیده و لطمه ندیده پیدا نماییم. این می تواند لطمه کبدی را در اوایل عمل پیوند شناسایی کند و بدین سان امکان پیوند کبد بیشتر با خیال آسوده و موثر فراهم می شود.
کسانی که کبد پیوند شده را رد می کنند، به یک جراحی تهاجمی دیگری نیاز دارند. طیف بینی رامان القایی به این معنا است که عملیات پیوند بیشتری با موفقیت اختتام می یابد. این روش حتی خطر عمل پیوند در افراد مسن را نیز می کاهد.
روش فعلی برای آزمایش کبد یک پروسه دشوار است که شامل بیوشیمی و تجزیه و تحلیل گاز است. در عوض طیف بینی رامان القایی بسادگی نور را به بافت می تاباند. سپس نور پراکنده، جمع شده و می تواند اطلاعات مولکولی مربوط به کبد را فراهم آورد. پژوهشگران از طیف بینی رامان القایی بر روی کبد خوک استفاده کردند و توانستند تجمع گلبول های قرمز بد خون را که بعنوان "گرفتگی"(congestion) نیز شناخته می شود، تشخیص دهند. ایده تبدیل طیف بینی رامان القایی به لیزر دستی ایده مناسبی برای جراحان جهت استفاده در هنگام عمل پیوند است. با این روش جراحان هنگام جراحی می توانند کبد را در همان زمان کنترل کنند.
منبع: بیست و یكم
این مطلب بیست و یکم را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب