آخرین تلاش ناسا برای احیای هابل
دست و پنجه نرم كردن هابل با مرگ
ناسا می گوید ممکنست ˮهابلˮ توسط کامپیوتر پشتیبان خود زنده بماند، و اگر این روش کار کند، ناسا احیانا آنرا به مدار بالاتری خواهد برد.
به گزارش بیست و یکم به نقل از ایسنا و به نقل از آی ای، بر طبق یک پست به اشتراک گذاشته شده در سایت رسمی ناسا، این آژانس فضایی بتازگی یک بررسی کامل سیستمی را برای ارزیابی عوامل بالقوه و خطرات موجود در سوئیچ "هابل" به نسخه پشتیبان خود انجام داده است که ممکنست در اواخر این هفته صورت گیرد و احیانا بتواند زندگی این تلسکوپ فضایی را نجات دهد.
ناسا همچنان درحال تحقیق بر روی تلسکوپ فضایی تاریخ ساز "هابل" است تا علت اصلی مشکل کامپیوتر بار مفید آنرا که منجر به خاموش شدن آن شده است، کشف کند.
کامپیوتر "هابل" ماه گذشته روز یکشنبه ۱۳ ژوئن به سبب عملکرد نامناسب و ایجاد مشکل در ماژول حافظه، به حالت تعلیق درآمد. این آخرین مورد از مشکلات جزئی و عمده ای بود که این تلسکوپ پیر از زمان شروع کار خود و بسط درک ما از جهان بعد از پرتاب موفقیت آمیز در سال ۱۹۹۰ با آن روبرو شد که همچنان حل نشده باقی مانده و امید کمی نسبت به ادامه فعالیت آن وجود دارد.
با فهمیدن خرابی "هابل"، کنترل کننده های پرواز ناسا در مرکز پرواز فضایی "گادرد" در مریلند وارد عمل شدند و جهت راه اندازی مجدد کامپیوتر آن تلاش کردند. اما متأسفانه، همان روز بار دیگر خاموش شد و تا حالا در صورتیکه مهندسان و دانشمندان بطور شبانه روزی برای احیای آن کار می کنند، همچنان آفلاین است.
یکی از نمایندگان ناسا اظهار داشت: هیچ جدول زمانی مشخصی برای آنلاین شدن مجدد کامپیوتر هابل وجود ندارد، اما ناسا چندین گزینه را برای نجات این تلسکوپ فضایی دنبال می کند.
یکی از راه ها، سوئیچ "هابل" به کامپیوتر پشتیبان آنست. بدین سبب ناسا درحال آماده شدن برای انجام این کار است که شامل یک روند و آزمایش چند روزه برای فعال سازی سخت افزار پشتیبان در این تلسکوپ فضایی است.
البته باتوجه به سن زیاد "هابل" و این که تا حالا هم بسیار بالاتر از عمر برنامه ریزی شده خود فعالیت کرده، لازم به یادآوری است که ناسا قبلاً برنامه ریزی کرده بود تا این تلسکوپ فضایی را کنار بگذارد و با تلسکوپ فضایی جدید "جیمز وب" که مقرر است اواخر امسال پرتاب شود، به رصد جهان هستی ادامه دهد.
تلسکوپ فضایی "جیمز وب" با وجود سال ها تأخیر در پرتاب، بعنوان جانشین "هابل" شناخته می شود. این تلسکوپ بعد از پرتاب بسیار دور از زمین مستقر خواهد شد و این بدان معناست که تعمیر و ارتباط با آن نیازمند منابع و ابزار لجستیکی بسیار بیشتری است.
حالا امیدواریم وقتی ناسا سیستم کامپیوتر پشتیبان "هابل" را فعال می کند، این تلسکوپ بار دیگر آنلاین شود که اگر چنین نشود، ممکنست ناسا آنرا برای ورود نهایی به موقعیت اولیه خود منتقل کرده و آنرا در جو زمین بسوزاند.
اما اگر این "هابل" از این ماجرا جان سالم به در ببرد و از مصیبت تابستان ۲۰۲۱ زنده بیرون بیاید، قادر خواهد بود چندین مطالعه پیشگامانه دیگر را به انتها برساند و ممکنست ناسا آنرا به مدار بالاتری ببرد تا به رصدهای نجومی انقلابی خود برای چند دهه دیگر ادامه دهد.
این مطلب بیست و یکم را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب