اولین پیوند موفقیت آمیز یك قلب كاملا مصنوعی
بیست و یکم: نخستین قلب کاملا مصنوعی که دارای چهار محفظه است و با نیروی خارجی کار می کند، با موفقیت در ایالات متحده پیوند زده شد.
به گزارش بیست و یکم به نقل از ایسنا و به نقل از آی ای، جراحان بیمارستان دانشگاه "دوک"(Duke) بتازگی موفق شده اند یک قلب کاملا مصنوعی(TAH) را به یک مرد 39 ساله که نارسایی قلبی ناگهانی را تجربه کرده بود، پیوند بزنند.
این دانشگاه با صدور اطلاعیه ای اعلام نمود که برخلاف قلب های مصنوعی معمولی، این "قلب کاملا مصنوعی" از قلب طبیعی انسان تقلید می کند و بعد از جراحی، استقلال بیشتری را برای گیرنده فراهم می آورد.
این قلب کاملا مصنوعی توسط شرکت فرانسوی "کارمات"(CARMAT) تولید شده و از دو بطن و چهار دریچه بیولوژیکی تشکیل شده است که اطمینان حاصل می کند این پروتز نه فقط به قلب انسان شباهت داشته باشد، بلکه کاملا مانند آن نیز عمل کند.
ضربان قلب در این قلب مصنوعی ازطریق یک مایع محرک ایجاد می شود که بیمار در کیسه خارج از بدن خود حمل می کند و قلب با بهره گیری از میکروپمپ ها در پاسخ به نیازهای بیمار که توسط حسگرها و ریزپردازنده های خود قلب تعیین می شود، پمپاژ می کند.
دو راه خروجی، این قلب مصنوعی را به آئورت که یک شریان اصلی بدن است و همین طور شریان ریوی را که خون را به ریه ها منتقل می کند و اکسیژن می دهد، متصل می کند.
بیمار دریافت کننده این قلب کاملا مصنوعی ساکن کارولینای شمالی است. وی گرفتار نارسایی قلبی ناگهانی شد و باید تحت عمل جراحی قرار می گرفت. وضعیت او به سرعت وخیم شد، بطوریکه حتی برای پیوند قلب طبیعی نیز شرایط خوبی نداشت. اما خوشبختانه بیمارستان "دوک" یکی از سایت های آزمایشی بود که "کارمات" بعد از دریافت تأییدیه های اولیه از سازمان غذا و داروی ایالات متحده(FDA) قلب مصنوعی خودرا در آن آزمایش می کرد و تصمیم بر این شد که این قلب کاملا مصنوعی به این بیمار پیوند زده شود.
شرایط گیرنده حالا پایدار می باشد و در بیمارستان تحت نظر است. این قلب همین طور به دستگاه مراقبت "HCC" متصل خواهد شد تا عملکرد آن کنترل شود.
گفتنی است که گیرنده برای داشتن یک زندگی تقریباً عادی، مجبور خواهد بود یک کیسه چهار کیلوگرمی را همیشه همراه خود داشته باشد که شامل یک کنترل کننده و دو بسته باتری قابل شارژ است که با هر بار شارژ تقریباً چهار ساعت کار می کنند.
این شرکت در وب سایت خود اعلام نموده است که این دستگاه قبلاً جهت استفاده در اروپا تأیید شده است، اما فقط بعنوان یک امر موقت برای بیمارانی در نظر گرفته می شود که در مرحله پایانی نارسایی دو طرفه قلبی قرار دارند و احتمالاً طی 180 روز آینده تحت پیوند قلب طبیعی قرار می گیرند.
بیمارستان دانشگاه "دوک" تنها در یک سال قبل بیش از 50 عمل جراحی پیوند قلب انجام داده است و به تنهایی توانسته مدت زمان انتظار برای پیوند قلب را به 82 روز کم کند. این بیمارستان بعنوان یکی از شش بیمارستان بزرگ در ایالات متحده که خدمات پیوند قلب را ارائه می دهند، هم اکنون به کاهش زمان انتظار برای پیوند و کاهش آمار مرگ و میرهای هنگام انتظار برای پیوند قلب کمک می نماید.
این بیمارستان یک کنفرانس ویدئویی را با جراحان درگیر در این پیوند و کارمندان ارشد برنامه پیوند برگزار کرد. در این کنفرانس، همسر بیمار که یک پرستار است، اظهار داشت: من بعنوان یک پرستار درک می کنم که این پیشرفت ها چقدر مهم هستند. من و شوهرم هر دو بسیار سپاسگزاریم که به ما فرصتی داده شده است تا در کاری شرکت نماییم که پتانسیل تأثیرگذاری بر زندگی های بسیاری را دارد.
منبع: بیست و یكم
این مطلب بیست و یکم را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب