با استعلام از نیاز صنعت؛

۹ طرح فناورانه جایگزین واردات برخی کالاها می شوند

۹ طرح فناورانه جایگزین واردات برخی کالاها می شوند

به گزارش بیست و یکم رئیس مرکز طرح های کلان معاونت علمی و فناوری با اشاره به اینکه صنایع مختلف متقاضی ساخت محصولات ایرانی شده اند، اظهار داشت: ۱۷ طرح کلان و تولید بار اول را حمایت کردیم تا نیاز صنعت به این محصولات رفع گردد.



دکتر محمد حسین بهشتی در گفتگو با خبرنگار مهر ضمن اشاره به گزارش عملکرد ۱۰۰ روزه مرکز طرح های کلان معاونت علمی و فناوری اظهار داشت: ۱۷ «طرح فناورانه کلان»، «طرح توسعه فناوری» و «طرح ملی» برای اجرایی شدن به تصویب رسیده و مورد حمایت معاونت علمی قرار گرفته است.
رئیس مرکز طرح های کلان ملی فناوری معاونت علمی و فناوری با اشاره به اینکه تولید نمونه های اولیه برخی محصولات هم جز این طرح های کلان بوده است، اظهار داشت: اعتبار اختصاص یافته به این ۱۷ قرارداد برابر با ۲۵۶.۴ میلیارد تومان بوده است.
وی با اشاره به اینکه این پروژه ها حالا توسط شرکتهای دانش بنیان درحال انجام هستند، اظهار داشت: اجرای چنین طرح هایی مورد نیاز صنعت بوده و با درخواست صنایع مختلف و حمایت معاونت علمی توسط شرکتهای دانش بنیان به انجام می رسند.
بهشتی با تکیه بر این که هر یک از این پروژه ها در مدت زمان مشخص از سه ماه تا پنج سال به اتمام خواهد رسید، اظهار داشت: بعضی از این طرح ها تولید بار اول هستند که تابحال جز اقلام وارداتی محسوب می شده اما حالا شرکتهای دانش بنیان درحال ساخت آنها هستند.
رئیس مرکز طرح های کلان ملی فناوری معاونت علمی و فناوری ضمن اشاره به سهم معاونت علمی از این پروژه ها و طرح های کلان اظهار داشت: ۵۱ درصد سهم معاونت علمی از این طرح هاست و مابقی سهم مجری و بهره بردار است.
وی با تکیه بر این که در واقع معاونت علمی اعتبارات خویش را اهرم می کند تا اعتبارات دیگر به این حوزه کشیده شود عنوان کرد: از این طریق صنایع توسط شرکتهای دانش بنیان می رسند.
وی تصریح کرد: همچون طرح های توسعه فناوری که در این ۱۷ پروژه هستند میتوان به طرح «چشمه نور» که پروژه وسیعی است اشاره نمود.
به گفته رئیس مرکز طرح های کلان ملی فناوری معاونت علمی و فناوری، این پروژه فازهای مختلفی دارد که بخشی از آن به عهده دانش بنیانهاست و براورد ما این است که ۸ سال زمان می برد.
وی اضافه کرد: طرح «سامانه هوشمند پایش شبکه های توزیع آب»، «کمباین برداشت برنج»، «کتتر همودیالیز»، «آزمایشگاه مرجع توربین های گاز»، «کیت تشخیص»، «بذرهای هیبرید گوجه فرنگی»، «ماسک های کمک تنفسی»، «سامانه و دوچرخه های برقی»، «الکترواستاتیک» از دیگر طرح های فناورانه ای (۱۷ طرح تائید شده) هستند که بر مبنای نیاز متقاضی و اهرم معاونت علمی بزودی جایگزین نمونه های خارجی می شوند.
به گفته بهشتی، خوشبختانه برای ساخت دستگاه کمباین برنج که تابحال نمونه ایرانی آن وجود نداشته قراردادی داریم که این کار پرارزش خوبی است؛ صنعت کشاورزی ساخت این دستگاه را تقاضا داده و درحال ساخت است.
وی با اشاره به اینکه برخی طرح های کلان که مقرر است توسط دانش بنیان ها به تولید برسد در حوزه سلامت است، اظهار داشت: کیت های تشخیصی، کتتر همودیالیز و ماسک های کمک تنفسی در سایزهای مختلف همچون محصولاتی بودند که از خارج وارد کشور می شدند.
رئیس مرکز طرح های کلان ملی فناوری معاونت علمی و فناوری اضافه کرد: همینطور بومی سازی سامانه های برقی که در کاهش آلودگی ها کاربرد دارد هم مورد توجه قرار گرفته و مقرر است یک شرکت دوچرخه های برقی را تولید نماید.
وی با اشاره به اینکه همینطور تابحال آزمایشگاهی برای تست توربین های گازی نداشته ایم اظهار داشت: مقرر است در چارچوب طرح کلان یک شرکت دانش بنیان با همکاری دانشگاه شهید بهشتی، آزمایشگاه مرجع برای ارزیابی توربین های گازی را راه اندازی کند. این آزمایشگاه مورد نیاز صنعت توربین سازی بود.
بهشتی افزود: پیشبینی می شود تا یک سال دیگر این آزمایشگاه راه اندازی شود.
وی اظهار داشت: کتتر همودیالیز دائم برای بیماران دیالیزی و ماسک های کمک تنفسی هم همچون اقلام وارداتی بودند که مقرر است در چارچوب این طرح های ملی به تولید برسند تا از خارج بی نیاز شویم.
رئیس مرکز طرح های کلان ملی فناوری معاونت علمی و فناوری اضافه کرد: تولید بذرهای هیبرید برای گوجه فرنگی هم از دیگر طرح هایی است که مقرر است برای نخستین بار در فضای باز به تولید برسد. تابحال تولید این بذرها در فضای گلخانه ای امکان پذیر بود اما حالا در فضای باز قابل تولید است.
به گفته وی، میتوان توسط این بذرها نیاز کشور به گوجه را تأمین کرد و یا حتی صادرات داشت.
بهشتی اظهار داشت: دستگاه شتابدهنده الکترواستاتیک برای دانشگاه صنعتی شریف از دیگر محصولاتی است که قرار شده توسط محققان یک تیم فناورانه به تولید برسد.


منبع:

1400/09/25
11:04:43
0.0 / 5
697
تگهای ۹ طرح فناورانه جایگزین واردات برخی کالاها می شوند: آزمایش , تولید , دانش بنیان , دانشگاه
این مطلب بیست و یکم را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۱
بیست و یکم