تشخیص و درمان سرطان پستان با بررسی نمک موجود در تومورها
تحقیقات جدید نشان داده است که سطوح سدیم در تومورهای سرطان پستان می تواند نشانه ای دقیق جهت بررسی تهاجمی بودن سرطان و میزان اثربخشی درمان های شیمی درمانی بر آن باشد.
به گزارش بیست و یکم به نقل از ایسنا و به نقل از وب سایت دانشگاه یورک، در مطالعه ای که توسط دانشگاه های یورک (York) و کمبریج (Cambridge) انجام شده است، محققان روشی را با استفاده از تصویرسازی تشدید مغناطیسی سدیم (MRI) برای تشخیص میزان نمک در تومورهای سرطان پستان در موش ها توسعه داده اند.
با استفاده از این روش، محققان به بررسی تومورهای سرطان پستان پرداختند و دریافتند که در داخل سلول های سرطانی، نمک (سدیم) انباشته شده است و تومورهای فعال تر، سدیم بیشتری دارند.
سپس محققان مجموعه ای متشکل از ۱۸ تومور را انتخاب کردند و بعضی از آنها را تحت شیمی درمانی قرار دادند. هنگامی که آنها تومورها را بعد از یک هفته اسکن کردند، دریافتند که سطح سدیم در تومورهای تحت درمان با شیمی درمانی کاسته شده است.
هم اکنون سالانه حدود ۵۵هزار و ۹۲۰ مورد جدید سرطان پستان در بریتانیا تشخیص داده می شود و این بیماری، عامل اصلی مرگ و میر ناشی از سرطان در زنانِ سراسر جهان است.
به قول محققان، بررسی سطوح نمک می تواند ابزاری جدید جهت کمک به تشخیص و نظارت بر سرطان پستان باشد. این تیم حالا درحال انجام یک مطالعه مشاهده ای هستند تا دریابند که آیا این نتایج را میتوان در انسان های مبتلا به سرطان پستان تکرار کرد یا خیر.
نویسنده ارشد این مطالعه، دکتر "ویلیام براکنبری" (William Brackenbury) از دپارتمان زیست شناسی دانشگاه یورک، می گوید: مدتی است که می دانیم تومورهای جامد حاوی نمک زیادی هستند، اما این تحقیق ما را یک قدم به درک علت این موضوع، نزدیک تر می کند. یافته های ما نشان داده است که سطوح بالای سدیم در تومورهای سرطان پستان از داخل سلول های سرطانی نشأت می گیرد تا مایع بافت اطراف آنها و این بدان معناست که مبحث عجیبی در فعالیت متابولیک آنها وجود دارد که منجر به تجمع نمک بیشتر نسبت به سلول های سالم می شود.
دکتر "براکنبری" اضافه کرد: هم اکنون تعداد انگشت شماری اسکنر ام آرآی سدیم در سرتاسر کشور وجود دارد، اما مطالعه ما راه را جهت استفاده از آنها با روشی جدید برای تشخیص سرطان پستان، نظارت بر موفقیت درمان ها و افزایش بهبود بیماران هموار می کند.
به قول نویسندگان این مطالعه، پتانسیل ساخت داروهایی برای مسدود کردن کانال های سدیم در سلول های سرطانی و کاهش رشد و گسترش تومورها هم وجود دارد.
محققان همینطور می خواهند راه هایی برای بهبود وضوح ام آرآی سدیم که هم اکنون تصویری نسبتاً پیکسلی در مقایسه با اسکن ام آرآی معمولی تولید می کند، ایجاد کنند. این امر آنها را قادر می کند تا تحقیقات بیشتری به انجام برسانند.
پروفسور "فیونا گیلبرت" (Fiona Gilbert) از دانشگاه کمبریج، یکی از نویسندگان بالینی این مطالعه، می گوید: ما در مورد استفاده از این روش ها در کلینیک بسیار هیجان زده هستیم.
دکتر "سیمون وینسنت" (Simon Vincent) می گوید: حیاتی می باشد که سرطان پستان به سرعت و با دقت تشخیص داده شود و پاسخ آن به درمان تحت نظارت دقیق قرار بگیرد تا بتوان اطمینان حاصل کرد که بیمار بهترین مراقبت درمانی را دریافت می کند. این تحقیقات که در مراحل اولیه قرار دارد، می تواند به بهبود مراقبت از بیماران کمک نماید. علاوه بر این، روشی که با آن سرطان پستان می تواند به انباشت سدیم بپردازد، باید مورد بررسی قرار گیرد؛ چونکه امکان دارد به کشف راه هایی جدید برای درمان این بیماری ویرانگر ختم شود.
منبع: بیست و یكم
این مطلب بیست و یکم را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب