در راستای احیای چاه های بسته؛

اختصاص 5 حلقه چاه غیرفعال نفتی به فناوران

اختصاص 5 حلقه چاه غیرفعال نفتی به فناوران

شرکت ملی نفت ۵ حلقه چاه غیر فعال و بدون بازده را در اختیار شرکتهای دانش بنیان قرار می دهد تا با استفاده از فناوری به بهره برداری برسند.



به گزارش بیست و یکم به نقل از مهر، امیر مقیسه معاون مدیریت سرمایه گذاری و کسب و کار شرکت ملی نفت در نشست تأمین مالی طرح احیای چاه های کم بازده و غیر فعال شرکت ملی نفت توسط شرکتهای دانش بنیان و فناور که در محل صندوق نوآوری و شکوفایی برگزار شد، اظهار داشت: طرح احیای چاه های بسته و کم بازده نفتی به صورت جدی در شرکت ملی نفت شروع شده تا به واسطه شرکتهای دانش بنیان به بهره برداری برسند.
وی اضافه کرد: در مجموعه بالادستی نفت، ۳۹۳۳ حلقه چاه نفتی وجود دارد که در فرایند تولید تزریق و اکتشاف به بهره برداری رسیده اند.
مقیسه با اعلان اینکه از این تعداد ۷۱۰ حلقه چاه بسته، ۳۹ حلقه معلق، ۵۹۷ حلقه چاه متروکه هستند، تاکید کرد: همینطور ۶۱ حلقه درحال تکمیل و یا تعمیر بوده و به صورت کلی میتوان گفت ۲۵۲۵ حلقه چاه فعال داریم.
معاون امور سرمایه گذاری و کسب و کار شرکت ملی نفت با اعلان اینکه برپایه این آمار ۷۱۰ حلقه چاه به دلایلی به بهره برداری نمی رسند، اظهار داشت: هدف ما در این پروژه کاندید کردن چاه های بلااستفاده است.
وی ضمن اشاره به علل عدم استفاده از این حلقه چاه ها خاطرنشان کرد: این ۷۱۰ چاه به سبب محدودیت های مالی، تکنولوژیکی و زمانی مورد استفاده و بهره برداری قرار نمی گیرند. چونکه اولویت ما با چاه هایی است که زودتر به بازده برسند.
مقیسه با اعلان اینکه شرکت ملی نفت نتوانسته از این چاه ها استفاده نماید، عنوان کرد: امیدوارم بتوانیم با این طرح که به واسطه مشارکت صندوق نوآوری و شکوفایی و همکاری دیگر شرکتهای دانش بنیان اجرایی می شود، به نتیجه مطلوب برسیم.
معاون امور سرمایه گذاری مدیریت سرمایه گذاری و کسب و کار شرکت ملی نفت با اعلان اینکه استفاده از فناوری برای احیای این چاه های می تواند به نفع کشور باشد، اظهار داشت: ما می توانیم برپایه الگوهای حقوقی با شرکت هایی کار نماییم که دراین زمینه موفق باشند و بتوانند از قبل اجرای پروژه عایدی هم داشته باشند.
وی ضمن اشاره به اقدامات شرکت ملی نفت برای اجرای طرح احیای چاه های کم بازده و غیر فعال اشاره کرد: ما به هر شرکتی می توانیم حداکثر ۵ حلقه چاه بسته اختصاص دهیم تا آنها فرایند مطالعات و اجرای پروژه و پیاده سازی فناورانه را انجام دهند.
وی اضافه کرد: اگر عملیات احیای چاه اول توسط شرکتهای دانش بنیان و فناور موفقیت آمیز باشد می توانند ۴ حلقه چاه دیگر را در اختیار بگیرند و آنجا را به مرحله بهره برداری برسانند.
مقیسه اظهار داشت: در صورتیکه شرکت فناور، از اجرای پروژه خود در چاه اول شکست بخورد در صورت تقاضا می تواند چاه دوم را با موافقت شرکت ملی نفت به شرط اصلاح ایده و تغییرات مورد مصوب شرکت ملی نفت، درخواست کند و با در اختیار گرفتن سه حلقه چاه دیگر بهره برداری از چاه را در پیش بگیرد.
معاون امور سرمایه گذاری مدیریت سرمایه گذاری و کسب و کار شرکت ملی نفت خاطرنشان کرد: تحقیقات و عملیات اجرایی شرکت روی چاه اول باید در بازه زمانی ۱۸ ماهه انجام گیرد. در هر صورت طی این مدت ضروریست تکلیف چاه مشخص شود.
مقیسه ضمن اشاره به مدت زمان استفاده از حلقه چاه دوم توسط شرکت دانش بنیان در صورت شکست پروژه اول، عنوان کرد: این شرکت ها برای دومین بار می توانند تنها در مدت زمان شش ماهه تغییرات را در چاه دوم پیاده سازی کنند و اگر موفقیت آمیز بود، تا حلقه چاه پنجم می توانند پیش بروند.
وی ضمن اشاره به عایدی شرکتهای دانش بنیان در صورت موفقیت آمیز بودن پروژه تاکید کرد: ما به تصویب رساندیم که به ازای هر بشکه نفتی که از چاه غیرفعال توسط این شرکت ها بیرون می آید عدد ثابتی را در چارچوب دستمزد به شرکت ها پرداخت نماییم.
مقیسه با اعلان اینکه طول دوره زمانی احیای چاه ها توسط این شرکت ها ۵ سال و نیم است، اظهار داشت: طی این مدت می توانیم به شرکتهای دانش بنیان پرداختی داشته باشیم.
معاون امور سرمایه گذاری مدیریت سرمایه گذاری و کسب و کار شرکت ملی نفت عنوان کرد: همینطور به ازای هر بشکه نفت اضافی دستمزد ریالی و دلاری را به شرکت اختصاص می دهیم.
وی اضافه کرد: پرداخت دستمزد بر اساس تعرفه و بابت بازپرداخت کلیه هزینه ها، حق فناوری و حق الزحمه شرکت فناور بوده و به غیر از آن هیچ پرداخت دیگری صورت نمی گیرد.
به گفته مقیسه واحدهای فناور مجاز به ثبت اختراع فناوری احیا خواهند بود مشروط به آنکه حق بهره برداری شرکت ملی نفت ایران را به صورت رسمی در گواهی اختراع درج کنند.
وی اظهار داشت: شرکت ملی نفت ایران با آغاز پرداخت دستمزد برای نخستین چاه احیا شده مجاز به بهره برداری از فناوری مربوطه به هر طریق همچون برگزاری مناقصه خواهد بود.
مقیسه با تاکید بر این که این سرمایه گذاری جسورانه است، خاطرنشان کرد: شرکت ملی نفت و پارک فناوری و نوآوری نفت مسئولیت هزینه شرکتهای دانش بنیان و فناور را برعهده ندارد.


منبع:

1401/04/08
23:18:03
0.0 / 5
612
تگهای اختصاص 5 حلقه چاه غیرفعال نفتی به فناوران: تحقیقات , تكنولوژی , تولید , حقوق
این مطلب بیست و یکم را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۵
بیست و یکم