تکرار تجربه تلخ مسدود شدن مسیل ها و سیل این دفعه در مشهد
به گزارش بیست و یکم، مدیر بخش زلزله و مخاطرات مرکز تحقیقات زلزله با اشاره به سیل مشهد اشاره کرد: سیل مشهد همانند سیل 5 فروردین 1398 دروازه قرآن شیراز نشان داد که نباید مسیر مسیل ها را دخل و تصرف کرد و اگر الزامی هست حتما باید امکان جریان آزاد رواناب ها لحاظ شده باشد.
دکتر علی بیت اللهی مدیر بخش زلزله و مخاطرات مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی در گفت و گو با ایسنا، درباب سیل روز ۲۶ اردیبهشت در مشهد اظهار داشت: این بارش از ساعت ۱۴: ۳۰ تا ۱۵: ۰۰ به مدت زمان ۳۰ دقیقه در مشهد و اطراف آن به مساحت تقریبی ۴۰ هزار هکتار رخ داد و طی آن ۳۸ میلی متری که حدود ۱۵ میلیون متر مکعب می شود، آب ناشی از بارندگی را دریافت کرد.
وی، با اعلان اینکه این حجم آب بصورت رواناب در سطح زمین جریان داشت، اظهار داشت: جهت کلی جریان رواناب ها از جنوب و جنوب غرب به سمت شمال و مسیر کشف رود و از شمال غرب به جنوب شرق بوده است.
بیت اللهی اشاره کرد: مسیر طبیعی کشف رود در شمال مشهد آب را به اراضی جنوب شرقی و خارج از شهر مشهد هدایت کرده است اما در جنوب مشهد و پای ارتفاعات به سبب قطع شدگی های مکرر مسیل های فرعی جنوبی - شمالی، آبگرفتگی ها و خسارت ها شدیدتر بوده است.
مدیر بخش زلزله و مخاطرات مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی اشاره کرد: سیل مشهد همانند سیل ۵ فروردین ۱۳۹۸ دروازه قرآن شیراز نشان داد که نباید مسیر مسیل ها را دخل و تصرف کرد و اگر الزامی هست حتما باید امکان جریان آزاد رواناب ها لحاظ شده باشد.
وی یاداور شد: شهرسازی ها در کشور ما باید با مبانی مدیریت ریسک مخاطرات طبیعی عجین گردد و این درس بزرگی از سیلاب های شهری است.
بیت اللهی اضافه کرد: کلیپ کوتاه از سرکار خانم مهندس نیکزاد درباب دستکاری ها در مسیل های جنوبی - جنوب غربی مشهد نشان داده شده است.
منبع: 21th.ir
این مطلب بیست و یکم را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب