این دستگاه از هوای خشک هم آب می گیرد
بیست و یکم: نمونه اولیه یک دستگاه جدید، آب شرب را از اتمسفر همه مناطق حتی مناطق دارای اقلیم خشک برداشت می کند.
به گزارش بیست و یکم به نقل از ایسنا، اتمسفر زمین یک اقیانوس از آب را در خود جای داده که برای ۸۰۰ بار پر کردن «دریاچه نمک بزرگ»(Great Salt Lake) یوتا نیز کافی است.
به نقل از ساینس دیلی، استخراج مقداری از رطوبت اتمسفر به عنوان یک راه بالقوه در تامین آب شرب پاک برای میلیاردها نفر در سرتاسر جهان دیده می شود که با کمبود مزمن آب روبه رو هستند.
فناوری های موجود برای برداشت آب از اتمسفر با جنبه های منفی در موضوعات گوناگون همچون اندازه، هزینه و کارآیی همراه هستند اما پژوهشگران «دانشگاه یوتا» به اطلاعاتی دست یافته اند که می توانند کارآیی را بهبود ببخشند و جهان را یک گام به بهره برداری از هوا به عنوان منبع آب شرب در محلهای خشک نزدیک تر کنند.
این پژوهش یک دستگاه برداشت آب از اتمسفر را معرفی می کند که اولین نمونه در نوع خود است. «سمیر رائو»(Sameer Rao) پژوهشگر ارشد این پروژه اظهار داشت: این نمونه اولیه دو مرحله ای بر مواد جاذب متکی است که مولکول های آب را از هوای غیر مرطوب بیرون می کشند. سپس دستگاه، گرما را برای آزاد کردن مولکول ها به شکل مایع اعمال می کند.
رائو چارچوب های آلی فلزی را به لگوهایی تشبیه کرد که می توان آنها را برای ساخت انواع سازه ها به کار برد. آنها طوری چیده می شوند که یک مولکول ایده آل را برای جداسازی گاز ایجاد کنند. این نمونه اولیه که با کمک «ناتان اورتیز»(Nathan Ortiz) دانشجوی دانشگاه یوتا تولید شده است، از فومارات آلومینیوم استفاده می نماید. فومارات آلومینیوم به شکل پنل هایی تولید شده است که آب را هنگام عبور هوا جمع می کنند.
اورتیز اظهار داشت: مولکول های آب روی سطح مواد ما به دام می افتند و این یک پروسه برگشت پذیر است. بدین سبب بجای این که در خود ماده ادغام شود، روی دیواره ها می نشیند. نکته ویژه درباره ی مواد جاذب این است که سطح داخلی بسیار وسیعی دارند. همچنین، قسمت های زیادی برای گیر کردن مولکول های آب در آنها وجود دارد.
بودجه این پژوهش توسط وزارت دفاع آمریکا تامین شد و هدف از آن، تسهیل انتقال فناوری است که از نوسازی در ارتش آمریکا پشتیبانی می کند. علاقه ارتش آمریکا به این پروژه از نیاز به حفظ آب برای سربازان هنگام عملیات در مناطق دورافتاده با منابع آب کم ناشی می شود. رائو اظهار داشت: ما این مساله را بطور ویژه برای کاربردهای دفاعی بررسی کردیم تا سربازان یک واحد کوچک تولید آب داشته باشند. این واحد به مفهوم واقعی کلمه آب را متناسب با تقاضا تولید می کند.
فناوری های نوپا برای برداشت آب از اتمسفر فراوان هستند اما آنها تنها وقتی کار خودرا راحت انجام می دهند که هوا مرطوب باشد. هیچ کدام از این فنآوری ها تجهیزاتی ندارند که کمک کنند تا در محیط های خشک از آنها استفاده گردد. اورتیز معتقد می باشد که این دستگاه می تواند نخستین نمونه از چنین دستگاه هایی باشد. وی ادامه داد: فناوری ما در اقلیم خشک می تواند بهترین باشد.
این پژوهش در مجله «Cell Reports Physical Science» به چاپ رسید.
منبع: بیست و یكم
این مطلب بیست و یکم را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب