ابداع پارچه ای بی بافت و نسوز برای تحول در خودرو های برقی
بیست و یکم: یک پارچه نسوز جدید که برای پوشش باتری های خودرو های برقی تولید شده است، می تواند حرارت 1300 درجه سانتیگراد را تحمل کند و محافظت حرارتی فوق العاده ای عرضه نماید.
به گزارش بیست و یکم به نقل از ایسنا، یک شرکت ژاپنی یک پارچه بی بافت مقاوم در مقابل آتش را برای بهبود ایمنی باتری خودرو های الکتریکی(EV) معرفی کرده است. منسوجات بی بافت گونه ای از پارچه هستند که بدون بافت تولید می شوند، بدین شکل که الیاف در هم آمیخته شده و بر روی آنها عملیات اتصال صورت می گیرد.
این پارچه قادر به مقاومت در مقابل قرار گرفتن در معرض شعله مستقیم و مقاومت در دمای ۱۳۰۰ درجه سانتیگراد است که دمای طرف مقابل را زیر ۴۰۰ درجه سانتیگراد حفظ می نماید و محافظت حرارتی فوق العاده ای را به نمایش می گذارد.
شرکت فناوری آساهی کاسی(Asahi Kasei)، این پارچه نسوز موسوم به لاستان(Lastan) را به عنوان یک جایگزین عالی برای مواد سنتی که بمنظور محافظت در مقابل حرارت استفاده می شوند، معرفی می کند.
این ماده می تواند در مقابل شعله های آتش تا دمای ۱۳۰۰ درجه سانتیگراد مقاومت کند و دمای محیط پشت خودرا زیر ۴۰۰ درجه سانتیگراد نگه دارد.
بگفته این شرکت، این پارچه همین طور دارای شاخص محدود کننده اکسیژن ۵۰+ است و مقاومت عالی در مقابل آتش بدون لطمه ساختاری ارائه می دهد.
این پارچه بی بافت مقاوم در مقابل آتش را می توان به عنوان روکش های بسته های باتری خودرو های برقی، لباس های آتش نشانان و سایر کاربردها بهره برد.
مشکلات «فرار گرمایی»
خودرو های الکتریکی درحال کسب محبوبیت جهانی هستند، اما نگرانی ها در مورد ایمنی باتری های آنها همچنان مانع مهمی برای خیلی از خریداران بالقوه است.
آخرین نظرسنجی شرکت آساهی نشان میدهد که ۳۴ درصد از مالکان خودرو های سنتی در چین ایمنی را به عنوان عامل کلیدی موثر بر تصمیم شان برای خرید یک خودروی الکتریکی در اولویت قرار می دهند. در واکنش به این مساله نیز خودروسازان در سرتاسر جهان سرمایه گذاری هنگفتی را برای بهبود ایمنی باتری های خودرو های برقی انجام می دهند.
یکی از مسائل مهم، فرار گرمایی(thermal runaway) است که یک واکنش زنجیره ای خطرناکست که در آن باتری بیش از اندازه گرم می شود و منجر به حریق یا انفجار احتمالی می شود.
با افزایش تقاضا برای وسایل نقلیه الکتریکی انتظار می رود بازار مواد محافظ حرارتی از سال ۲۰۲۴ سالانه ۱۵ درصد رشد کند.
بگفته شرکت ژاپنی، این روند نیاز فوری به موادی با مقاومت استثنایی در مقابل شعله و عایق الکتریکی جهت استفاده در محفظه های باتری خودرو های برقی را برجسته می کند.
هم اکنون بیشتر راهکارهای حفاظت حرارتی بر مواد معدنی مانند میکا یا سرامیک تکیه می کنند که موثر هستند، اما با اشکالات قابل توجهی نیز همراه هستند.
این مواد اغلب شکننده، سنگین و سفت و سخت هستند و کاربرد آنها را در طراحی های پیچیده باتری ها محدود می کند. عدم انعطاف آنها موجب ایجاد چالش هایی در طول پروسه تولید، کاهش سرعت تولید و افزایش هزینه ها برای خودروسازان می شود.
از آنجا که بازار خودرو های برقی همچنان درحال گسترش است، جستجو برای مواد نوآورانه که تلفیقی از استحکام، انعطاف پذیری و حفاظت حرارتی با عملکرد بالا را عرضه کنند، به اولویت اصلی تولیدکنندگان تبدیل گشته است.
افزایش ایمنی خودرو های برقی
به عنوان یک راهکار بالقوه برای این مشکل، پارچه نسوز «لاستان» دمای زیر ۴۰۰ درجه در پشت خودرا حتی زمانی که در معرض شعله ۱۳۰۰ درجه سانتیگرادی قرار می گیرد، حفظ می نماید.
آزمایش ها نشان میدهد که لاستان بسیار فراتر از استانداردها عمل می کند. این بدان مدلول است که نسبت به سایر مواد در مقابل آتش گرفتن بسیار مقاوم تر است. حتی بعد از قرار گرفتن در معرض شعله برای یک دقیقه کامل نیز هیچ سوراخی در آن ایجاد نشد.
این پارچه علاوه بر مقاومت در مقابل آتش می تواند ضربه های پرفشار ناشی از ذراتی با اندازه بین ۲۰۰ تا ۵۰۰ میکرون را نیز تحمل کند. همین طور عایق الکتریکی عالی را ارائه می دهد و تا ۳.۵ کیلو ولت برق را با ضخامت تنها یک میلی متر تحمل می کند و از خرابی های الکتریکی جلوگیری می کند.
این پارچه با وجود استواری مثال زدنی خود، همچنان انعطاف پذیر باقی می ماند و می توان آنرا به صورت ورقه های بسیار نازک(تا ۰.۸ میلی متر) درآورد که کار و ساخت آنرا با استفاده از ابزارهای معمولی آسان و پروسه تولید را ساده می کند.
شرکت آساهی، لاستان را در نمایشگاه باتری آمریکای شمالی در دیترویت که برای اکتبر ۲۰۲۴ برنامه ریزی شده است، به نمایش خواهد گذاشت.
بگفته این شرکت، برای پیشبرد هدف خود برای حضور جهانی و تعهد به پایداری، درحال بررسی توسعه تولید فراتر از ژاپن برای پشتیبانی از بازار رو به رشد خودرو های برقی است. این با هدف این شرکت جهت کمک به جامعه ای بدون انتشار کربن تا سال ۲۰۵۰ مطابقت دارد.
منبع: 21th.ir
این مطلب بیست و یکم را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب