تشخیص رسیده بودن میوه با فناوری هوش مصنوعی

تشخیص رسیده بودن میوه با فناوری هوش مصنوعی

به گزارش بیست و یکم، محققان دانشگاه تهران توانستند با استفاده از فناوری هوش مصنوعی و یادگیری ماشین، دستگاهی منحصر به فرد برای تشخیص رسیده یا نارسیده بودن میوه ازگیل ژاپنی طراحی نمایند.



به گزارش بیست و یکم به نقل از دانشگاه تهران، طراحی و ساخت دستگاه تشخیص رسیده بودن میوه ازگیل ژاپنی که در چارچوب پروژه کارشناسی ارشد محمدحسن ثابت دیزاوندی و به راهنمایی دکتر سید سعید محتسبی، عضو هیأت علمی گروه مهندسی ماشین های کشاورزی دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران انجام شده است، نمونه ای از به کارگیری تکنولوژی های جدید در حوزه کشاورزی است.
دکتر محتسبی در معرفی این پروژه اظهار داشت: «در سالهای اخیر، توسعه فناوری های پیشرفته مبتنی بر هوش مصنوعی و یادگیری ماشین، تحولات شگرفی را در صنایع مختلف، همچون کشاورزی و صنایع غذایی سبب شده است. مزیت دستگاه هایی که با استفاده از این تکنولوژی ها طراحی می شوند اینست که از قابلیت تحلیل دقیق خصوصیت های فیزیکی و شیمیایی محصول کشاورزی برخوردار می باشند. دستگاه تشخیص رسیده بودن میوه ازگیل ژاپنی هم با استفاده از همین فناوری ها، می تواند میوه رسیده را شناسایی و درجه رسیده بودن آنرا تعیین کند.»
ثابت دیزاوندی ساختار این دستگاه را این گونه توصیف کرد: «این دستگاه از دو بخش ماشین بویایی و ماشین بینایی تشکیل شده است. ماشین بویایی، ترکیبات آلی فرار را که از میوه منتشر می شود، تحلیل می کند. ماشین بینایی هم با استفاده از دوربین ها و روشهای فنی یادگیری عمیق، خصوصیت های ظاهری میوه مانند رنگ، اندازه و بافت سطحی را بررسی می کند. این بخش ها به شکل مکمّل یکدیگر عمل می کنند تا دستگاه بتواند داده های مختلف را از میوه استخراج کند و با دقت و سرعت پردازش بالا، میزان رسیده بودن آنرا تشخیص دهد.»
وی در توضیح امتیازات دستگاه طراحی شده در این پروژه عنوان کرد: «دقت بالا، سرعت پردازش و جلوگیری از آسیب فیزیکی به محصول کشاورزی همچون خصوصیت های این دستگاه است. این خصوصیت ها به نوبه خود منتج به کاهش ضایعات در فرآیند برداشت، بهبود کیفیت محصول برداشت شده، صرفه جویی در هزینه نیروی انسانی، بهینه سازی زنجیره تأمین و افزایش صادرات خواهد شد.»
ثابت دیزاوندی در جواب پرسش در رابطه با امکان استفاده از این دستگاه در تشخیص رسیده بودن سایر میوه ها، اظهار داشت: «هرچند این دستگاه بطور دقیق تر برای میوه ازگیل ژاپنی طراحی شده است، اما قابلیت آموزش و تنظیم برای سایر میوه ها را هم دارد. این انعطاف پذیری، کاربرد دستگاه را گسترش داده و بازاریابی آنرا آسان می کند.»
محتسبی در انتها در رابطه با ظرفیت استفاده از تکنولوژی های جدید در طراحی ماشین های کشاورزی عنوان کرد: «این دستگاه، نمونه ای موفق از بهره گیری از تکنولوژی های جدید برای حل مشکلات واقعی حوزه کشاورزی است و می تواند الگویی برای طراحی های مشابه در دیگر زمینه ها باشد.»
گفتنی است دستگاه تشخیص رسیده بودن میوه ازگیل ژاپنی، یکی از دستاوردهای برگزیده محققان دانشگاه تهران است که در بیست و پنجمین نمایشگاه دستاوردهای پژوهش، فناوری و فن بازار که از ۲۳ تا ۲۶ آذرماه جاری در محل نمایشگاه بین المللی درحال برگزاری است، عرضه شده است.


منبع:

1403/09/26
09:56:01
0.0 / 5
18
تگهای تشخیص رسیده بودن میوه با فناوری هوش مصنوعی: آموزش , پژوهش , تكنولوژی , دانشگاه
این مطلب بیست و یکم را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۴
بیست و یکم