چاره اندیشی برای ناترازی ها لابراتوار ملی هوش مصنوعی
به گزارش بیست و یکم، دبیر ستاد هوش مصنوعی، لیزر و کوانتوم از طریق اندازی لابراتوار ملی هوش مصنوعی اطلاع داد و اظهار داشت: چاره اندیشی در مورد ناترازی انرژی، آلودگی هوا و... کارویژه این لابراتوار است.
به گزارش بیست و یکم به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، بهروز مینایی ضمن اعلام این خبر اظهار داشت: هدف ما از طریق اندازی این آزمایشگاه، چاره اندیشی در مورد سهم هوش مصنوعی در مرتفع کردن مسائلی است که زیست روزمره مردم را تهدید می کند و می کوشیم تا همه توان دانشگاهی، آزمایشگاهی و هیئت علمی ها، دانشجوها و بخش خصوصی، دانش بنیان و غیر دانش بنیان را بر روی مسائل کشور همچون آلودگی هوا و ناترازی انرژی متمرکز نماییم.
وی افزود: رفتن بسمت انرژی های پاک از برنامه هایی است که در بحث ناترازی انرژی در دستور کار داریم و این مهم را با همکاری ستاد توسعه اقتصاد دانش بنیان آب، انرژی و محیط زیست پیش می بریم.
به گفته او، یکی از پیش شرط های استفاده از انرژی های پاک، ایجاد شهرهوشمند است و در این راستا، در رایزنی هایی با دکتر پیغامی، رئیس منطقه آزاد قشم، منطقه ای برای ایجاد یک پایلوت شهر هوشمند درنظرگرفته است.
دبیرستاد هوش مصنوعی، لیزر و کوانتوم با اشاره به اینکه در توکنایزکردن زمین، جذب سرمایه بخش خصوصی و مردمی از داخل و خارج کشور به همکاری بانک مرکزی نیاز داریم، اضافه کرد: برای ایجاد پایگاه شهر هوشمند باید تمام اطلاعات در دیتا سنترهای ویژه ذخیره و کپی دیجیتالی این شهر مثل حمل و نقل ها، مصرف انرژی ها، خرید و فروش ها، تفریح و سرگرمی و.... در دسترس باشد.
مینایی همینطور تصریح کرد: پروژه شهر هوشمند توسط کشورهای عضو بریکس هم پشتیبانی می شود و آفریقای جنوبی، چین و روسیه ما را در ایجاد این مهم همراهی می کنند. از سوی دیگر برنامه ملی اقتصاد دریا محور از دیگر قسمتهایی است که در این پروژه با ستاد هوش مصنوعی، لیزر و کوانتوم همکاری دارد چونکه یکی از عناصری که این برنامه در دستور کار خود دارد و پیگیری می کند، مبحث بندر هوشمند است.
به گفته او، شهر قشم در نقطه حساس کشور قرار دارد و به شکلی گذرگاه نفتی در تنگه هرمز محسوب شده و نزدیک به یک چهارم نفت جهان از آن رد و بدل می شود، ازاین رو، تأمین نیازهای این کشتی ها و موقعیت استراتژیکی اش، آنرا به گزینه اصلی شهرهوشمند بدل کرده است تا از رهگذر ایجاد شهر هوشمند هم یک درآمدزایی چشم گیر برای کشور رقم بخورد و هم این که در بعد جهانی توانمندی های علمی و فناورانه ایران در حوزه هوش مصنوعی به معرض نمایش گذاشته شود.
مینایی ضمن اشاره به این که با همکاری چند دستگاه بزرگ کشور، برنامه ریزی برای ایجاد شهر هوشمند را تا چند ماه آینده کلید خواهیم زد، خاطرنشان کرد: به نتیجه رسیدن این برنامه، طراحی و شروع کار مشروط به تأمین بودجه اولیه آن، تا انتهای ۱۴۰۴ محقق خواهد گردید و نکته دیگر این که ایجاد شهر هوشمند تنها منحصر به شهر قشم نیست، این پایلوت در جاهای مختلف کشور هم شبیه سازی می شود.
منبع: 21th.ir
این مطلب بیست و یکم را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب