چاره ای جدید برای نوزادان دارای مشكلات روده
به تازگی محققان ˮدانشگاه هلسینکیˮ سویه ای از پروبیوتیک ˮLacticaseibacillus rhamnosus GGˮ بوجود آورده اند که قادر به استفاده از لاکتوز و کازئین و همینطور تکثیر در فراورده های لبنی است.
به گزارش بیست و یکم به نقل از ایسنا و به نقل از تی ان، در نتیجه این کشف می تواند کار افزودن جداگانه این پروبیوتیک به فراورده های لبنی را غیرضروری سازد. علاوه بر این می تواند در روده بهتر عمل کند و سبب تقویت سلامت روده شود.
"Lacticaseibacillus rhamnosus GG" یا "LGG"، بیشترین باکتری پروبیوتیک مورد مطالعه در جهان است. با این وجود این باکتری کامل و بی نقص نیست چونکه قادر به استفاده از لاکتوز کربوهیدرات شیر یا تجزیه کازئین پروتئین شیر نیست. بنابراین است که این باکتری در شیر رشد کمی دارد و بنابراین باید به صورت جداگانه به محصولات لبنی پروبیوتیک اضافه شود.
تابحال سعی شده تا L. rhamnosus GG از راه مهندسی ژنتیک با شیر سازگاری بهتری داشته باشد. با این وجود برخی محدودیت های شدید درباره استفاده چنین باکتری های اصلاح شده در غذای انسان اعمال شده که از استفاده از آن جلوگیری کرده است.
در این مطالعه محققان دانشگاه هلسینکی با کمک محققان موسسه ملی بیوتکنولوژی و مهندسی ژنتیک پاکستان توانستند برخی خصوصیت های مفید را با موفقیت و بدون ویرایش ژن به پروبیوتیک LGG وارد کنند که این امر سبب رشد آن در شیر شد.
روش استفاده شده در این مطالعه با نام "هم یوغی"(conjugation) شناخته می شود و روشی است که توسط گروه های خاص باکتری برای انتقال صفات شان به سایر باکتری ها استفاده می شود. در این فرایند یک باکتری نسخه ای از پلاسمید (قطعه حلقه ای شکل از دی. ان. ای در باکتری) خویش را تولید می کند. سپس باکتری، پلاسمید را به یک باکتری مجاور منتقل می کند. گسترش پلاسمیدها(صفاتی که برای باکتری ها مفید هستند) می تواند در بین جوامع باکتری سریع باشد.
در مورد Lacticaseibacillus rhamnosus GG، پلاسمیدی که توانایی استفاده از لاکتوز و کازئین را فراهم می آورد از یک سویه باکتریایی خاص به نام "لاکتوکوکوس لاکتیس"(Lactococcus lactis) است که در همان مکان رشد کرده است.
سویه جدید می تواند بعنوان یک نقطه شروع در تولید محصولات لبنی جدید که در آن غلظت پروبیوتیک در مرحله تولید افزایش می یابد مورد استفاده قرار گیرد به عبارت دیگر نیازی نیست که پروبیوتیک به صورت جداگانه به محصول نهایی اضافه شود. علاوه بر این، سویه جدید LGG می تواند برای رشد بهتر باشد. بعنوان مثال روده نوزاد قادر به استفاده از لاکتوز و کازئین موجود در شیر مادر است و می تواند نسبت به سویه اصلی، اسید لاکتیک بیشتری تولید نماید.
محققان افزودند: اسید لاکتیک pH سطح روده را می کاهد و میزان زنده ماندن خیلی از باکتری های بیماری زای گرم منفی مانند اشریشیا کلی، سالمونلا و شیگلا(که سلامتی نوزادان را تهدید می کند)، می کاهد.
منبع: بیست و یكم
این مطلب بیست و یکم را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب