دوربین های تلسكوپ فضایی جیمز وب را ببینید
ناسا به تازگی در حساب کاربری ˮتلسکوپ فضایی جیمز وبˮ در اینستاگرام با انتشار تصاویری توضیحاتی درباره دوربین های این تلسکوپ فضایی فوق پیشرفته داد.
به گزارش بیست و یکم به نقل از ایسنا، ناسا با انتشار این تصاویر نوشت: پلک نزنید، ما در این مجموعه تصاویر نگاهی به دوربین های تلسکوپ فضایی جیمز وب که به آن در کشف رموز و اسرار جهان کمک خواهند کرد، انداخته ایم.
تلسکوپ فضایی جیمز وب یک جستجوگر حرارتی کیهانی است که برخلاف دوربین های تلفن همراه ما که تصاویر در نور مرئی را ثبت می کنند، این تلسکوپ نور فروسرخ نامرئی را تشخیص می دهد. دوربین های تعبیه شده در NIRCam جیمز وب [تصویر ۱] و NIRISS [تصویر ۲] هر دو تصاویر را در محدوده فروسرخ نزدیک و ابزار MIRI [تصویر ۳] آن تصاویر را در محدوده فروسرخ متوسط ثبت خواهند کرد.
شما امکان دارد دوربین های حرارتی فروسرخ دور را در موزه محلی خود دیده باشید. این دوربین ها در مقایسه با دوربین های فروسرخ نزدیک و فروسرخ متوسط وضوح پایینی دارند و معمولا تصاویر خوبی ثبت نمی کنند. برای مثال دوربین NIRCam تلسکوپ جیمز وب مجهز به ردیاب هایی است که هر کدام حدود چهار میلیون پیکسل دارند.
این تلسکوپ ۹.۸ میلیارد دلاری که جانشین تلسکوپ هابل خواهد بود چندی قبل آینه های ۶.۵ متری خویش را در یک آزمایش در مرکز تجهیزات سازنده ی اصلی اش یعنی "نورثروپ گرومن" واقع در لس آنجلس باز کرد.
این تلسکوپ برای رصد کیهان در طیف مادون قرمز/ فروسرخ طراحی شده است و برای این کار باید تجهیزات آن خنک بماند و برای خنک ماندن یک آفتاب گیر دارد. ستاره شناسان از این تلسکوپ برای یافتن نشانه هایی از حیات در جو سیارات دیگر و مطالعه ی نخستین ستاره ها و کهشان های جهان استفاده می نمایند.
محققان محاسبه کردند که این تلسکوپ می تواند آمونیاک بوجود آمده توسط موجودات زنده در اطراف سیارات کوتوله گازی را فقط بعد از چند چرخش شناسایی کند. تلسکوپ جیمز وب بعنوان "یک ماشین زمان" توصیف شده است که می تواند به کشف اسرار جهان ما کمک نماید.
از این تلسکوپ جهت بررسی نخستین کهکشان های متولد شده در جهان اولیه در بیشتر از ۱۳.۵ میلیارد سال پیش استفاده خواهد شد. این تلسکوپ همینطور منابع ستاره ها، سیارات فراخورشیدی و حتی ماه ها و سیارات منظومه شمسی را رصد خواهد نمود. به قول ستاره شناسان، تلسکوپ فضایی "جیمز وب" ناسا که احیانا در آینده ای نزدیک به فضا پرتاب خواهد شد، خواهد توانست طلوع کیهان و هنگام تولد نخستین ستاره ها را برای ما آشکار کند.
منبع: بیست و یكم
این مطلب بیست و یکم را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب