کدام فناوری های نانویی سهم بیشتری در بازار ایران دارد؟

کدام فناوری های نانویی سهم بیشتری در بازار ایران دارد؟

به گزارش بیست و یکم، بررسی ها نشان داده است نانوپوشش با ۴۱ درصد، نانوکامپوزیت با ۲۷ درصد و نانوکاتالیست با ۱۲ درصد به ترتیب بیشترین سهم را در بازار محصولات نانو ایران دارند.



به گزارش بیست و یکم به نقل از مهر، این گزارش به بررسی بازار محصولات نانو با تفکیک فناوری های مورد استفاده پرداخته و سهم هر یک از این فنآوری ها را در این بازار تحلیل می کند. نتایج نشان میدهد که «نانوپوشش» بیشترین سهم را داشته و سایر فناوری های نانو نیز به شکل گسترده در صنایع مختلف مورد استفاده قرار گرفته اند. از با اهمیت ترین دلیلهای سهم بالای نانوپوشش می توان به گستردگی کاربرد در صنایع داخل ایران، نیاز بالای بازار به سبب شرایط اقلیمی ایران، تاثیر این فناوری در پایین آوردن هزینه ها و افزایش طول عمر تجهیزات و ارتباط آن با صنایع پررونق نظیر خودروسازی، ساختمان و نفت و گاز اشاره نمود.
نمودار ارائه شده در زیر، بازار محصولات نانو را برمبنای فناوری های مورد استفاده نمایش می دهد. بر طبق این داده ها که مربوط به ابتدای سال ۱۴۰۳ است، سهم هر یک از این فنآوری ها به شرح زیر است:

نانوپوشش (۴۱ درصد)

نانوپوشش ها در ایران کاربرد وسیعی در صنایعی مانند خودروسازی، ساختمان، نساجی و لوازم خانگی دارند. به سبب شرایط اقلیمی خاص، مانند گرد و غبار، رطوبت بالا در بعضی مناطق و تابش شدید خورشید، استفاده از پوشش های مقاوم و محافظت کننده ضرورت دارد. همین طور در ایران، صنعت ساختمان سازی بسیار رونق دارد و استفاده از نانوپوشش ها برای افزایش دوام سطوح، ضدآب کردن نماها و کاهش مصرف انرژی (از طریق پوشش های عایق حرارتی) به شدت مورد تقاضا است. خودروسازی یکی از صنایع کلیدی ایران است و استفاده از نانوپوشش ها برای بهبود کیفیت رنگ، افزایش مقاومت در مقابل خوردگی و کاهش اصطکاک قطعات، سبب افزایش تقاضای این فناوری شده است. نانوپوشش ها به افزایش طول عمر تجهیزات و کاهش هزینه های نگهداری کمک می کنند. در صنایعی مانند نفت و گاز که تأسیسات در معرض خوردگی شدید هستند، استفاده از این فنآوری می تواند هزینه های تعمیر و نگهداری را کم کند. مجموع این عوامل، سهم بالای نانوپوشش در بازار ایران را توضیح می دهد.

نانوکامپوزیت (۲۷ درصد)

استفاده از نانوکامپوزیت ها در صنایع مختلف، همچون خودروسازی، ساخت وساز، صنایع بسته بندی و تجهیزات پزشکی به شدت گسترش یافته است. این مواد به سبب خواص مکانیکی و حرارتی بهینه، جایگزین مناسبی برای مواد سنتی محسوب می شوند. نانوکامپوزیت ها به سبب سبکی و استواری بالا در پایین آوردن وزن خودرو و بهبود عملکرد آنها نقش مهمی دارند. این امر به کاهش مصرف سوخت و آلایندگی نیز کمک می نماید که در ایران باتوجه به رشد صنعت خودروسازی حائز اهمیت می باشد. در صنعت ساختمان نیز جایگزین مناسبی برای مواد سنتی مانند سیمان، بتن و فولاد شده اند و در پایین آوردن هزینه های ساخت وساز مؤثرند. نانوکامپوزیت ها با خاصیت های متمایز خود (مانند پیشگیری از نفوذ رطوبت و اکسیژن) به افزایش ماندگاری محصولات غذایی و دارویی کمک می کنند. همه این عوامل سبب شده که نانوکامپوزیت، بعد از نانوپوشش، سهم بالایی در بازار ایران داشته باشد.

نانوکاتالیست (۱۲ درصد)

نانوکاتالیست ها در فرآیندهای شیمیایی، صنایع پتروشیمی و تصفیه محیط زیست کاربرد گسترده ای دارند. نقش این فناوری در افزایش راندمان فرآیندهای صنعتی و کاهش مصرف انرژی بسیار قابل توجه است.

اکسیداسیون حرارتی (۱۰ درصد)

این فناوری عمدتا در تصفیه آلاینده های هوا، تصفیه فاضلاب و صنایع در رابطه با انرژی به کار می رود. با افزایش آگاهی درباره ی محیط زیست، استفاده از این فنآوری روند صعودی داشته است.

پرداخت و عملیات سطحی (۴ درصد)

استفاده از فناوری های نانو در بهبود سطح مواد، افزایش استحکام، مقاومت در مقابل خوردگی و بهینه سازی عملکرد قطعات صنعتی تأثیر به سزایی داشته است. این فناوری در صنایعی مانند هوافضا، خودروسازی و الکترونیک به کار می آید.

نانو آمیزه (اختلاط نانو مواد) (۳ درصد)

این فناوری به تولید مواد جدید با خاصیت های بهبودیافته کمک می نماید. کاربرد آن در تولید لاستیک های مقاوم تر، پلاستیک های سبک و بادوام و مواد ساختمانی مدرن قابل توجه است.
سایر فناوری ها (۳ درصد)
دسته بندی «سایر» شامل فناوری هایی است که سهم کمتری در بازار دارند، اما بازهم درحال رشد هستند. این فناوری ها شامل نانوذرات خاص، پوشش های خاص نانویی و روش های نوین تولید مواد هستند.
دارورسانی (یک درصد)
نانوفناوری در عرصه پزشکی، خصوصاً در سیستم های دارورسانی هوشمند و بهینه سازی اثرگذاری داروها، انقلابی به وجود آورده است. هرچند سهم این بخش نسبت به سایر فناوری ها کمتر است، اما اهمیت آن در عرصه سلامت و پزشکی بسیار بالاست.
تحلیل بازار محصولات نانو ایران نشان میدهد که فناوری هایی مانند نانوپوشش، نانوکامپوزیت و نانوکاتالیست بیشترین سهم را در بازار دارند و بازهم روند رشد مثبتی را طی می کنند. با پیشرفت های علمی و افزایش تقاضا برای مواد پیشرفته، انتظار می رود که فناوری های جدیدتر مانند نانوذرات دارورسان، کیت های تشخیصی و روش های نوین تولید مواد نانویی جایگاه بیشتری در بازار پیدا کنند.


منبع:

1404/01/19
14:28:27
0.0 / 5
43
تگهای کدام فناوری های نانویی سهم بیشتری در بازار ایران دارد؟: تولید , سیستم , صنعت , فناوری
این مطلب بیست و یکم را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۲
لینک دوستان بیست و یكم
بیست و یکم