درمان افسردگی و زوال عقل با تحریک چشم!

درمان افسردگی و زوال عقل با تحریک چشم!

بیست و یکم: پژوهشگران دریافته اند که تحریک غیر تهاجمی چشم می تواند نویدی برای درمان قابل توجه افسردگی و زوال عقل باشد.


به گزارش بیست و یکم به نقل از ایسنا و به نقل از سایتک دیلی، دانشمندان کشف کرده اند که تحریک الکتریکی سطح چشم می تواند علایم افسردگی را کم کند و عملکرد شناختی را در مدلهای حیوانی بهبود بخشد.
این یافته های مهم ازطریق یک تیم تحقیقاتی مشترک از دانشکده پزشکی "LKS"، دانشگاه "هنگ کنگ" و دانشگاه "شهری هنگ کنگ"(CityU) در مجلات Brain Stimulation و Annals of the New York Academy of Sciences انتشار یافته است.
افسردگی عمده یا ماژور، شایع ترین اختلال روانپزشکی وخیم در سراسر جهان است. اخیراً سازمان بهداشت جهانی(WHO) گزارش داده است که همه گیری بیماری کووید-۱۹ سبب افزایش گسترده تعداد افراد مبتلا به افسردگی و اضطراب شده است و تقریباً ۲۵ درصد از بیماران هم اکنون به درمان های موجود به اندازه کافی پاسخ نمی دهند.
در سال ۲۰۱۵، دکتر "لیم لی وی" استادیار دانشکده علوم زیست پزشکی دانشگاه هنگ کنگ گزارش داد که تحریک عمیق مغزی قشر پیش پیشانی مغز حیوانات می تواند علایم افسردگی را تسکین دهد و عملکرد حافظه را بهبود ببخشد. این اثرات درمانی به رشد سلول های مغزی در هیپوکامپ؛ ناحیه ای از مغز که در یادگیری و عملکرد حافظه نقش دارد، نسبت داده شد. با این وجود، این روش که به عنوان "تحریک عمیق مغز" نیز شناخته می شود، تهاجمی است و نیاز به جراحی برای کاشت الکترود در مغز دارد که ممکنست عوارض جانبی قابل توجهی مانند عفونت و سایر عوارض بعد از عمل را بوجود آورد.
حالا یک تیم تحقیقاتی مشترک از دانشکده پزشکی "LKS"، دانشگاه "هنگ کنگ" و دانشگاه "شهری هنگ کنگ" کشف کرده اند که تحریک الکتریکی سطح چشم می تواند علایم افسردگی را کم کند و عملکرد شناختی را در حیوانات بهبود بخشد.
این گروه از پژوهشگران هنگ کنگی به دنبال راه های جایگزین برای درمان بیماریهای عصبی و روانی هستند. آنها کشف کردند که تحریک غیرتهاجمی سطح قرنیه چشم معروف به "تحریک الکتریکی قرنیه"(TES) که مسیرهای مغزی را فعال می کند، منجر به اثرات قابل توجه ضد افسردگی و کاهش هورمون های استرس در مدلهای حیوانی برای افسردگی می شود.
علاوه بر این، این روش بیان ژن های دخیل در توسعه و رشد سلول های مغزی در هیپوکامپ را تحریک کرد.
سرپرستی این تیم تحقیقاتی بر عهده دکتر "لیم لی وی" است.
پژوهشگران در آزمایش های خود بررسی کردند که آیا این رویکرد می تواند برای درمان بیماری آلزایمر که یک نوع رایج از زوال عقل و بدون درمان قطعی است، مورد استفاده قرار گیرد یا خیر. آنها دریافتند که این تحریک غیرتهاجمی در موش ها، عملکرد حافظه را به شدت بهبود می بخشد و تجمع "بتا آمیلوئید" در هیپوکامپ که یکی از علایم بیماری آلزایمر است را می کاهد.
دکتر "لین چان لای-هنگ" متخصص تحریک الکتریکی اهداف بینایی و غیربصری مغز توضیح داد: تحریک الکتریکی بوسیله قرنیه، یک روش غیرتهاجمی است که در ابتدا برای درمان بیماریهای چشم توسعه یافته است. اگر بتوان از آن برای درمان بیماریهای عصبی-روان پزشکی استفاده کرد، یک پیشرفت علمی قابل توجه است.
وی ادامه داد: این یافته های تحقیقاتی، راه را برای فرصت های درمانی جدید و توسعه درمان های جدید برای بیماران مبتلا به افسردگی و زوال عقل مقاوم به درمان هموار می کند. با وجود این، آزمایش های بالینی باید برای تأیید اثربخشی و ایمنی این روش در انسان صورت گیرد.




منبع:

1401/04/21
10:15:24
0.0 / 5
678
تگهای درمان افسردگی و زوال عقل با تحریک چشم!: آزمایش , پژوهش , تحقیقات , حافظه
این مطلب بیست و یکم را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۵
بیست و یکم