کشفی جدید در رابطه با نحوه تکامل بینایی انسان

کشفی جدید در رابطه با نحوه تکامل بینایی انسان

به گزارش بیست و یکم، حس بینایی انسان چگونه تکامل یافته است؟ این سوالی است که زیست شناسان مولکولی در دانشگاه کالیفرنیا با ردیابی تاریخچه تکاملی ژن های در رابطه با بینایی انسان، پاسخی جدید برای آن عرضه کرده اند.


به گزارش بیست و یکم به نقل از ایسنا و به نقل از آی ای، تکامل انسان فرآیندی پیچیده، آهسته و طولانی است که بدن ما را در ارتباط با محیط اطرافمان شکل داده است. درک چگونگی تکامل اندام ها به آنچه که امروز به آن تبدیل گشته اند، مدت ها هدف نظریه پردازان تکوینی بوده و در بین همه آنها، پرسش ها و معماهایی در مورد چگونگی تکامل حس بینایی انسان وجود داشته است.
حالا به لطف فناوری های مدرن، امکان دارد سرنخ های لازم برای پر کردن این شکاف دانش در مورد تکامل چشم را در اختیار داشته باشیم.
شناسایی ژن بینایی
گروهی از زیست شناسان مولکولی در دانشگاه کالیفرنیا یک مدل کامپیوتری معروف به IQ-TREE را برای ردیابی تاریخچه تکاملی ژن های در رابطه با بینایی انسان بوجود آورده اند.
آنها با استفاده از این مدل، شواهد بالقوه ای از «انتقال افقی ژن میان دامنه ای» را کشف کردند که منجر به تشکیل چشم در مهره داران شده است. قابل ذکر است که به حرکت مواد ژنتیکی بین انواع مختلف موجودات، «انتقال افقی ژن» گفته می شود.
مت دوهرتی(Matt Daugherty) نویسنده ارشد این مطالعه می گوید: حداقل یک نوآوری که منجر به ساختار فعلی چشم مهره داران شده، از انتقال مرحله ای از ژن هایی که در حیوانات دیگر وجود داشته، رخ نداده است، بلکه از معرفی DNA جدیدی از باکتری ها با انتقال افقی ژن ناشی شده است.
این مطالعه از این ایده آغاز شد که مهره داران بینایی خویش را از راه انتقال ژن های حساس به نور از میکروب ها به دست آورده اند.
این گروه بیشتر از ۹۰۰ توالی ژنتیکی را برای یافتن یک ژن بالقوه ی چشم انسان در موجودات دیگر بخصوص میکروب ها تحلیل و بررسی کردند.
پژوهشها یک نامزد امیدوار کننده به نام پروتئین اتصال دهنده رتینوئید بین فوتورسپتور یا IRBP را شناسایی کرد. این ژن که در اصل از باکتری ها آمده بود، برای نخستین بار در حدود ۵۰۰ میلیون سال پیش در چشمان مهره داران باستانی ظاهر شده است.
پژوهشگران در این مقاله پژوهشی آورده اند: ما نشان دادیم که IRBP، یک پروتئین جابجایی رتینوئیدی بسیار حفاظت شده و ضروری از یک ژن باکتریایی بوجود آمده است که همزمان با توسعه چشم مهره داران قبل از ۵۰۰ میلیون سال قبل به دست آمده، تکثیر شده و عملکرد جدیدی پیدا کرده است.
طبق این مقاله پژوهشی، وجود این ژن برای بینایی همه مهره داران ضروریست و با گذشت زمان تکامل یافته و منجر به ایجاد حساسیت به نور و در نهایت رشد اندام هایی مانند کره چشم شده است.
قابل ذکر است که در کمال تعجب، این ژن در خیلی از بی مهرگان وجود ندارد.
یافته های این پژوهش در مجله National Academy of Sciences انتشار یافته است.




منبع:

1402/01/30
21:39:38
0.0 / 5
462
تگهای کشفی جدید در رابطه با نحوه تکامل بینایی انسان: پژوهش , دانشگاه , فناوری , كامپیوتر
این مطلب بیست و یکم را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۲
بیست و یکم