كشف لكه های بزرگ بر روی سطح ستاره های بسیار داغ

كشف لكه های بزرگ بر روی سطح ستاره های بسیار داغ

بیست و یكم: اخترشناسان با بهره گیری از تلسكوپ های رصدخانه جنوبی اروپا (ESO) لكه های بزرگی (giant spots) را بر روی سطح ستاره های بسیار داغ پنهان شده در خوشه های ستاره ای كشف كردند.


به گزارش بیست و یکم به نقل از ایسنا و به نقل از دیلی میل، پژوهشگران طی یک مطالعه به این نتیجه رسیده اند که لکه های مغناطیسی بزرگ می توانند روی سطح ستاره های بسیار داغ و کوچک وجود داشته باشند. پژوهشگران از تلسکوپ "وی ال تی" در شیلی برای مطالعه نوع خاصی از ستاره یافت شده در یک خوشه ستاره ای دور استفاده کردند و دریافتند که درخشندگی آنها تغییر می کند. این تغییرات ناشی از وجود نقاط داغ و شفاف و روشن در سطح ستاره است. این لکه های به وجود آمده توسط میدان های مغناطیسی همین طور می توانند انفجارهای قدرتمند انرژی را به میزان قابل توجهی قویتر از هر چیزی که در خورشید دیده می شود، منتشر کنند.
در مطالعه اخیر، "یازان مومانی" (Yazan Momany) از موسسه ملی نجوم ایتالیا در پادووا و همکارانش یک نوع جرم آسمانی موسوم به "ستاره شاخه افقی دور" را مورد مطالعه و بررسی قرار دادند که این جرم آسمانی چهار تا پنج برابر گرمتر از خورشید است و جرم آن نیز نصف خورشید است.
دکتر مومانی اظهار داشت: این ستاره های گرم و کوچک بسیار خاص هستند، برای اینکه می دانیم که آنها آخرین مراحل زندگی یک ستاره معمولی را پشت سر می گذارند و به زودی خواهند مرد. در کهکشان ما، این اجرام داغ عجیب و غریب معمولاً با حضور یک ستاره همراه نزدیک در ارتباط هستند.
آنها در خوشه های متراکم ستارگان به نام "خوشه های ستاره ای کروی" (globular clusters) یافت می شوند؛ با این وجود اکثریت قریب به اتفاق این ستارگان افقی دور به تنهایی یافت می شوند. با این وجود با مطالعه سه خوشه مختلف ستاره های کروی، پژوهشگران متوجه تغییراتی در میزان روشنایی خیلی از ستارگان افقی دور در ضمن چند روز تا چند هفته شدند.


"سایمون زاگیا" (Simone Zaggia)، نویسنده مقاله و ستاره شناس رصدخانه پادووا اظهار داشت: بعد از حذف سایر سناریوها، تنها یک امکان باقی مانده برای توضیح تغییرات روشنایی مشاهده شده آنها وجود داشت. این ستاره ها باید توسط لکه های بزرگ پنهان شده باشند. لکه هایی که در اثر میدان مغناطیسی ایجاد می شوند، در خورشید خودمان نیز دیده می شوند؛ بااینکه بجای اینکه تاریک و نسبتاً خنک باشند، لکه های ستاره ای شاخه افقی بسیار روشن تر و گرم تر از سطح ستاره ای اطراف هستند. علاوه بر این لکه های این ستاره های گرم و کوچک بسیار بزرگتر از آن هستند که در خورشید ما دیده می شوند. پژوهشگران با مشاهده خوشه های ستاره ای کروی دریافتند این چرخش ستارگان است که موجب تغییر درخشندگی می شود.
یافته های این مطالعه در مجله" Nature Astronomy" منتشر گردید.




منبع:

1399/03/13
13:20:11
5.0 / 5
2385
تگهای كشف لكه های بزرگ بر روی سطح ستاره های بسیار داغ: پژوهش , تلسكوپ
این مطلب بیست و یکم را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳
بیست و یکم