تاثیر واكسن دیابت نوع ۱ در بیماران با نوع ژنی خاص

واكسنی برای ۵۰ درصد از بیماران مبتلا به دیابت نوع ۱!

واكسنی برای ۵۰ درصد از بیماران مبتلا به دیابت نوع ۱!

یک آزمایش نشان داد که واکسن دیابت نوع یک به حفظ برخی سلول های تولید کننده انسولین در بیماران مبتلا به دیابت نوع یک دارای یک ژن خاص کمک می نماید.


به گزارش بیست و یکم به نقل از ایسنا و به نقل از نیو اطلس، نتایج حاصل از آزمایش فاز ۲ آزمایش یک واکسن جدید برای دیابت نوع یک نشان داده است که این درمان در یک زیر گروه از بیماران دارای یک نوع ژنتیک خاص موثر است.
این نتیجه اگر در آزمایشات بزرگتر تأیید شود، این درمان جدید می تواند برای حدود ۵۰ درصد از بیماران مبتلا به دیابت نوع یک مفید باشد.
چندین سال است که پژوهشگران می دانند یکی از شاخصه های اصلی دیابت نوع یک وجود اتوآنتی بادی ها یا پادتن های خودکاری است که پروتئین پانکراس موسوم به "GAD۶۵" را هدف قرار می دهند. در این بیماران دیابتی وجود این اتوآنتی بادی ها اغلب نشانه اولیه بیماری است و مدت هاست که پژوهشگران احتمال ایجاد اختلال در این مکانیسم خود ایمنی را بعنوان راهی برای جلوگیری از تخریب سلول های تولید کننده انسولین فرض می کنند.
برای کمک به تحمل بیشتر سیستم ایمنی بدن در مقابل این پروتئین های "GAD" طبیعی، واکسنی به نام "گاد-آلوم"(GAD-alum) تولید شده است. بنا بگفته پژوهشگران اگر بتوان سیستم ایمنی بدن یک بیمار دیابتی تازه تشخیص داده شده را برای جلوگیری از تخریب پروتئین های GAD آموزش داد، پس احیانا می توان سطح تولید انسولین طبیعی را در بدن وی حفظ کرد. با این وجود، برخی از آزمایش های این واکسن طی سالهای اخیر بی نتیجه بوده است.
پژوهشگران در مرحله آزمایش فاز ۲ این واکسن، آنرا روی ۱۰۹ بیمار مبتلا به دیابت نوع یک تازه تشخیص داده شده آزمایش کردند و مشخص شد که یک نوع ژنتیک خاص می تواند کلید درک این باشد که این درمان برای چه افرادی مفیدست.
نیمی از این گروه ۱۰۹ نفره ماهانه سه واکسن "گاد-آلوم" را دریافت نمودند، در صورتیکه برای نیمی دیگر تزریق دارونما انجام شد و ۱۵ ماه بعد هیچ تفاوتی در تولید انسولین بین گروه های درمان و دارونما مشاهده نشد. اما پژوهشگران اثر مثبت قابل توجهی را در یک زیر گروه از بیماران حاضر در گروه دریافت کننده واکسن با یک نوع ژنتیک خاص تشخیص دادند.
با بررسی یک نوع از ژن های "HLA" موسوم به "DR۳-DQ۲" این مطالعه یک ثبات بالینی قابل توجه در تولید انسولین را بعد از ۱۵ ماه کشف کرد. حدود ۵۰ درصد از کل بیماران در این آزمایش دارای این نوع ژنتیک خاص بودند.
"جانی لودویگسون"محقق این مطالعه از دانشگاه "لینشوپینگ"(Linköping) سوئد توضیح می دهد: بیماران دارای ژن های "HLA" نوع "DR۳-DQ۲" به سرعت دیگر بیماران، تولید انسولین را از دست ندادند. در مقابل، ما هیچ تأثیر قابل توجهی در بیمارانی که این نوع HLA را ندارند، مشاهده نکردیم.
این یافته جدید می تواند به توضیح نتایج متناقض از مطالعات قبلی این واکسن کمک نماید.
"لودویگسون" همین طور اشاره کرد که بااینکه این اثر درمانی مثبت موجب نجات کامل سلول های سازنده انسولین در یک بیمار دیابتی نمی گردد، اما می تواند به بدن کمک نماید تا سطح کمی از انسولین را حفظ کند که می تواند در حفظ سطح قند خون ایمن بسیار مهم باشد.
برای تأیید این نتایج، آزمایش های بزرگتری لازم است، اما "لودویگسون" می گوید این درمان جدید می تواند برای حدود ۵۰ درصد بیماران دیابتی نوع یک مفید باشد.
"لودویگسون" می گوید: بنظر می رسد درمان با واکسن "گاد-آلوم" یک راه امیدوار کننده، ساده و ایمن برای حفظ تولید انسولین در حدود نیمی از بیماران مبتلا به دیابت نوع یک است که نوع مناسب HLA را دارند. بنا بر این ما مشتاقانه منتظر انجام مطالعات بزرگتر هستیم و امیدواریم که به درمانی منجر شود که بتواند پیشرفت دیابت نوع یک را تغییر دهد.
این مطالعه جدید در مجله Diabetes Care انتشار یافته است.



1400/03/06
12:04:53
0.0 / 5
756
تگهای واكسنی برای ۵۰ درصد از بیماران مبتلا به دیابت نوع ۱!: آزمایش , آموزش , پژوهش , تولید
این مطلب بیست و یکم را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۱
بیست و یکم