صندوق نوآوری و شكوفایی اعلام كرد؛
حمایت بیشتر از ۸۰۰میلیاردتومان از طرح های جهش تولید
به گزارش بیست و یکم صندوق نوآوری و شکوفایی طی دوسال اخیر ۸۰۰ میلیارد تومان تسهیلات برای تجاری سازی طرح های جهش تولید اعطا کرده است.
به گزارش بیست و یکم به نقل از مهر، صندوق نوآوری و شکوفایی طی گزارشی عملکرد خویش را طی سال های 99 تا اردیبشهت سال جاری منتشر نمود که جزئیات آن به شرح زیر است:
«صندوق نوآوری و شکوفایی در دوره کمتر از ۳ سال و نیم، بیشتر از ۲۴ هزار و ۱۵۲ میلیارد تومان انواع تسهیلات و خدمات مالی به شرکتهای دانش بنیان در سرتاسر کشور عرضه کرده و طی این مدت ۱۲ هزار و ۶۳۹ میلیارد تومان تسهیلات به صندوق های پژوهش و فناوری تعلق گرفته است.
همچنین از آذر ماه ۹۷ تا اردیبهشت ۱۴۰۱، سه هزار و ۴۷۰ فقره ضمانت نامه به مبلغ ۷، ۳۳۷ میلیارد تومان از راه بانکهای عامل به شرکتهای دانش بنیان صادر گردیده است. بادریافت این ضمانت نامه ها شرکتهای دانش بنیان موفق به انعقاد بیشتر از ۳۶ هزار و ۶۸۵ میلیارد تومان قرارداد با دستگاههای اجرایی و کارفرمایان دولتی شدند.
از سوی دیگر فرایند کاری بازبینی شده و میانگین زمان صدور ضمانت نامه به کمتر از یک هفته کاسته شده است.
ارائه تسهیلات به طرح های جهش تولید در ۱۰ حوزه
این صندوق توانسته است از سال ۹۹ با عنایت به نام گذاری سال ۹۹، ۳۴ طرح دانش بنیان را به ارزش ۸۷۲ میلیارد تومان در حوزه های مهم با هدف افزایش جهش گونه فروش، صادرات یا اشتغال و کمک به صرفه جویی ارزی و حل چالش ها و مسائل ملی مورد حمایت قرار دهد. از این تعداد ۱۹ طرح به ارزش ۵۷۶ میلیارد تومان تبدیل به قرارداد شده اند.
۸ طرح در حوزه بهداشت و درمان، ۶ طرح در حوزه نفت، گاز و پتروشیمی، دو طرح در حوزه ارتباطات و مخابرات، ۴ طرح در حوزه غذا، کشاورزی و دامپزشکی، ۴ طرح در حوزه مواد و محصولات شیمیایی، یک طرح در حوزه فلزات و معادن، دو طرح در حوزه برق و انرژی های نو، ۴ طرح در حوزه نظم و امنیت، یک طرح در حوزه پوشاک و نساجی، دو طرح در حوزه شهرسازی، ساختمان و حمل و نقل همچون حوزه های مورد حمایت ذیل طرح های جهش تولید به شمار می روند.
مشارکت صندوق نوآوری و شکوفایی در سود و زیان پروژه ها/اختصاص بیشتر از ۹۰۰میلیارد تومان تسهیلات هم سرمایه گذاری
طی دو سال قبل بعد از بازبینی و طراحی مدلهای سرمایه گذاری، ۱۱۶ طرح «هم سرمایه گذاری با همکاری ۲۳ صندوق و ۱۷ شتابدهنده عامل، تأسیس ۱۲ صندوق جسورانه و خصوصی بورسی و یک شرکت سهامی عام پروژه و یک شرکت سرمایه گذاری سهامی عام تصویب گردید. سعی شده تا نسبت تسهیلات به سرمایه گذاری صندوق علیرغم نوپا بودن مباحث سرمایه گذاری متناسب با میانگین جهانی باشد. سرمایه گذاری به شدت وابسته به شرایط کلان اقتصادی، ثبات و فضای کسب و کار کشور است.
در این مدل هم سرمایه گذاری طرح ها و ایده های برپایه فناوری و نوآوری از مسیر عاملان مجاز که هم اکنون صندوق های پژوهش و فناوری و شتاب دهنده های دانش بنیان هستند در چارچوب مشارکت در سود و زیان تأمین مالی می شوند.
از تعداد ۱۸۷ طرح ارسال شده با مشارکت ۲۳ صندوق پژوهش و نوآوری، ۶۷ طرح مصوب شد و اعتباری معادل ۹۰۵ میلیارد تومان به صندوق های عامل جهت سرمایه گذاری تخصیص یافت.
ارائه مصوبه هم سرمایه گذاری در ۱۷ شتاب دهنده مجاز بیشتر از ۵۲ میلیارد تومان بوده است.
در راستای عرضه این خدمت تابحال ۵۰ استارت آپ و هسته فناور در سبد مشارکت صندوق نوآوری و شکوفایی و شتاب دهنده ها قرار گرفته اند. ارائه تسهیلات به طرح های مورد نیاز نهادهای حاکمیتی و عمومی صندوق نواوری و شکوفایی با همکاری مرکز شرکتها و موسسات دانش بنیان تسهیلاتی برای داخلی سازی نیاز اعلام شده نهادهای حاکمیتی و عمومی، دستگاههای اجرایی و صنایع بزرگ اعطا کرده است. این طرح ها در جهت حل مسائل نهادها تحت عنوان «طرح ملی» در صندوق نوآوری و شکوفایی پیگیری و حمایت شدند. صندوق با عنایت به اسناد بالادستی و به سبب انطباق با سیاست های کلان پژوهشی و تاب آوری ملی، ۹ مساله اساسی را برای حمایت در اولویت بررسی قرار داده است. تولید ونتیلاتور، اکسیژن ساز، کیت های تشخیصی و... (مدیریت بحران کرونا)، تجهیزات نمودارگیری از چاههای نفت و گاز، تکمیل خط تولید داروهای مشتق از پلاسما، ارتقای عملکرد توربین های گازی در شرایط محیطی گرم، سیستم رانش قطار درون شهری (مترو)
تولید صنعتی بذر هیبرید صیفی جات، سیستم تشخیص نفوذ به شبکه های صنعتی، تولید صنعتی انواع واکسن غیرفعال طیور، تولید نهال کشت بافتی
تولید واکسن کرونا (پلتفرم MRNA و ویروس کشته شده)، تولید داروی MS، تولید ایمپلنت دندانی
واکسن پاییلومای انسانی (HPV)، دستگاه X-Ray بازرسی کامیونی همچون عناوین طرح های ملی مورد حمایت صندوق هستند. در این خصوص ۶ قرارداد در حوزه آب و محیط زیست، ۶ قرارداد لابراتوار و تجهیزات آزمایشگاهی پیشرفته، ۱۲ قرارداد امنیت غذایی، ۱۱ قرارداد امنیت نرم، ۱۶ قرارداد انرژی، ۱۴ قرارداد حمل و نقل پیشرفته، ۱۴ قرارداد زنجیره ارزش صنایع و معادن، ۳۶ قرارداد سلامت، ۷ قرارداد شهر هوشمند منعقد شده است. ۱۵۷ طرح مصوب شده به میزان ۱۸۸۶ میلیارد تومان مورد حمایت قرار گرفتند و ۱۲۲ طرح که ۱۳۷۴ میلیارد تومان تسهیلات دریافت نمودند منجر به عقد قرارداد شدند.
منبع: 21th.ir
این مطلب بیست و یکم را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب