در یك شركت دانش بنیان صورت گرفت؛

بکارگیری ۳ فناوری برای احیای چاههای بسته نفتی توسط پژوهشگران کشور

بکارگیری ۳ فناوری برای احیای چاههای بسته نفتی توسط پژوهشگران کشور

بیست و یکم: پژوهشگران یک شرکت دانش بنیان در صدد هستند با ساخت 3 دستگاه فناورانه حوزه نفتی، چاه های بی بازده و غیر فعال شرکت ملی نفت را فعال کنند و به نفت برسند.



دکتر مهدی اسکروچی عضو هیات علمی دانشگاه شیراز و مدیرعامل یک شرکت دانش بنیان با اعلان اینکه در این شرکت که از سال ۹۴ دانش بنیان شده در زمینه صنایع بالادستی نفت فعالیت می نماییم به خبرنگار مهر، اظهار داشت: عمده کار ما در حوزه ازدیاد برداشت و افزایش تولید است که تا حالا پروژه های بزرگی را اجرائی کرده ایم.
مدیر این شرکت مستقر در پارک علم و فناوری شیراز اظهار داشت: در این شرکت می توانیم در حوزه افزایش برداشت نفت، مطالعات آزمایشگاهی و تخصصی انجام دهیم و از طرف دیگر تجهیزات موردنیاز برداشت نفت از چاه را بسازیم.
وی با اعلان اینکه حالا فرصتی فراهم شده تا شرکتهای دانش بنیان در امتداد احیای چاه های بی بازده و غیر فعال گام بردارند و ما بنا داریم از ۳ فناوری برای این منظور استفاده نمائیم، اظهار داشت: یکی از این فنآوری ها در زمینه تحریک چاه است؛ این فناوری تازه ترین تکنولوژی در دنیاست که در صدد بر آمدیم با ساخت دستگاهی دراین زمینه چاه های بسته نفتی را احیا نماییم.
مدیرعامل شرکت با اشاره به فناوری دوم در امتداد احیای چاه های بسته نفتی اظهار داشت: دومین فناوری که مقرر است در احیای چاه نفتی بکار بگیریم ساخت دستگاهی برای زدودن رسوبات داخل ستون چاه است؛ بواسطه این دستگاه، رسوباتی که موجب بسته شدن مسیر نفت می شود را از بین می بریم؛ این فناوری مختص کشورهای کانادا و روسیه است و تا حالا نمونه اولیه آنرا ساخته ایم؛ امیدواریم که این روش نتیجه بخش باشد.
وی با اشاره به سومین دستگاه تولید شده در این شرکت اظهار داشت: نمونه اولیه جت پمپ های درون چاهی را در این شرکت ساخته ایم که بتوانیم با بهره گیری از یک نازل سیالی انرژی به قسمتی از چاه تزریق شود تا مکش از داخل چاه را انجام دهیم و به بهره برداری نفت بپردازیم. بواسطه این پمپ نفت از داخل محیط متخلل زیر زمین به سطح زمین انتقال داده می شود.
اسکروچی با اعلان اینکه تا حالا از این فنآوری برای چاه های عمیق استفاده نشده است، اظهار داشت: استفاده از این روش برای چاه های نفتی عمیق موضوعی جدید است و بیش از ۱۰سال عمر ندارد.
استادیار و عضو هیات علمی بخش مهندسی نفت دانشکده مهندسی شیمی، نفت و گاز با تاکید بر این که این فناوری ها ارزش بالایی دارند، اظهار داشت: استفاده از این فنآوری ها ارزش افزوده زیادی را به وجود می اورد و امیدواریم که بتوانیم در پروژه شرکت ملی نفت برای احیای چاه های بی بازده و غیر فعال به خوبی پیش برویم.
رئیس پژوهشکده ازدیاد برداشت از مخازن نفت و گاز اشاره کرد: طرح احیای چاه های کم بازده در کشور دیر آغاز شد و در کشورهای دیگر با مدل های متنوع بهتری و سرمایه گذاران متنوعی شروع شده است؛ تحریم ها، دسترسی کمتر به فناوری های حوزه نفت و عدم اعتماد شرکت نفت به شرکتهای دانش بنیان از دلیلهای دیر شروع شدن این پروژه بوده است. البته که هنوز مقاومتهایی هم وجود دارد ولی در هرصورت مقرر است تعدادی شرکت دانش بنیان برای احیای این چاهها فناوریهای خودرا پیاده سازی کنند.


منبع:

1401/04/17
20:06:24
0.0 / 5
505
تگهای بکارگیری ۳ فناوری برای احیای چاههای بسته نفتی توسط پژوهشگران کشور: آزمایش , پژوهش , تكنولوژی , تولید
این مطلب بیست و یکم را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۵
بیست و یکم