چین در اعماق دریا به دنبال ذرات بنیادی جهان می گردد

چین در اعماق دریا به دنبال ذرات بنیادی جهان می گردد

به گزارش بیست و یکم، چین نمونه اولیه آشکارسازها را برای یافتن نوترینوها در دریای چین جنوبی مستقر کرده است.


به گزارش بیست و یکم به نقل از ایسنا، نمونه اولیه آشکارسازها حالا با کمک نخستین کشتی تحقیقاتی چین در اعماق دریا مستقر شده اند.
به نقل از آی ای، دانشمندان چینی نمونه اولیه آشکارسازها را در دریای چین جنوبی مستقر کرده اند تا ساخت یک رصدخانه بزرگ زیر آب را برای شناسایی نوترینوها آغاز کنند.
به قول مؤسسه فیزیک انرژی بالا (IHEP) در پکن، ماه گذشته، تجهیزاتی شامل واحدهای آشکارساز حساس و منبع نور LED برای کالیبراسیون در عمق ۱۶۰۰ متری دریا با استفاده از شناور شنهای یونگشی (Shenhai Yongshi) که به معنای جنگجوی اعماق دریاست، مستقر شدند.
آشکارسازها در تاریکی برای تشخیص پرتوهای ضعیف نوترینو تنظیم شده اند.
آشکارسازها که حالا به شبکه ملی رصد علمی زیر آب چین برای انتقال نیرو و داده متصل هستند، در تاریکی قرار دارند تا پرتوهای ضعیف نور ناشی از عبور نوترینوها را تشخیص دهند.
همه اینها بخشی از کوشش برای ساخت تلسکوپ نوترینویی زیر آب با انرژی بالا (HUNT) است که هدف آن تبدیل شدن به بزرگترین رصدخانه نوترینویی زیر آب در جهان است. این پروژه دارای بیشتر از ۵۵ هزار آشکارساز معلق در امتداد هزاران رشته خواهد بود که ۳۰ کیلومتر مکعب (۷.۲ مایل مکعب) اقیانوس را پوشش می دهند.
به قول این مؤسسه، عملکرد پایدار آشکارسازهای نمونه اولیه یک نقطه عطف مهم در تحقیقات اولیه برای پروژه HUNT است. انتظار می رود بعد از تکمیل، این پروژه چین را در زمره پیشتازان نجوم نوترینو قرار دهد.
چن مینگجون (Chen Mingjun) توضیح می دهد که انتظار می رود این آشکارساز علاوه بر اهمیت نجومی، یک پلت فرم تحقیقاتی پرارزش برای علوم دریایی عرضه نماید.
با عنایت به ماهیت پرتوهای کیهانی که از ذرات بسیار پرانرژی تشکیل شده اند، جهت حرکت آنها به صورت مداوم توسط میدان های مغناطیسی بین ستاره ای منحرف می شود و مشاهده مستقیم منشأ آنها دشوار است.
به قول چن، مشاهده نوترینوهای پرانرژی که می توانند مسافت های بسیار زیادی را بدون تأثیر میدان های مغناطیسی یا ماده طی کنند، راهی مؤثر برای کشف فرآیندها و منابع پشت این ذرات بسیار پرانرژی فراهم می آورد. وی همینطور افزود که این رویکرد می تواند درک بشر از پدیده های کیهانی را به میزان قابل توجهی ارتقاء دهد.

وسعت دریای چین جنوبی آنرا برای تلسکوپ نوترینویی چین ایده آل می کند

به سبب محدودیت های موجود در فناوری شناسایی و منابع مالی، آزمایش های بین المللی کنونی که طی دهه ها توسعه یافته اند، در توانایی خود برای شناسایی منابع نوترینو با انرژی بالا محدود شده اند. حجم مؤثر آشکارسازها از یک تا هشت کیلومتر مکعب است که امکان دارد برای شناسایی منابع، بخصوص منابع کهکشان ها کافی نباشد.
آشکارسازها حالا با کمک نخستین کشتی تحقیقاتی در اعماق دریای چین مستقر شدند.
نمونه های اولیه آشکارساز با همکاری دانشگاه اقیانوس چین و مؤسسه آکوستیک زیر نظر آکادمی علوم چین ساخته شده اند. علاوه بر این، آشکارسازهای مستقر شده هم با موفقیت به شبکه رصد علمی بستر دریای چین جنوبی متصل شده اند.
از دریای چین جنوبی بعنوان تنها مکان مناسب برای تلسکوپ در چین به سبب گستره وسیع آن یاد می شود. با این وجود، دریای چین جنوبی تنها مکان بالقوه برای شکار نوترینو نیست. بهار گذشته، محققان نمونه اولیه آشکارسازهایی را در عمق ۱۳۰۰ متری دریاچه بایکال سیبری مستقر کردند.



منبع:

1403/11/22
11:58:13
0.0 / 5
91
تگهای چین در اعماق دریا به دنبال ذرات بنیادی جهان می گردد: آزمایش , تحقیقات , تلسكوپ , دانشگاه
این مطلب بیست و یکم را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۲
بیست و یکم