تازه ترین ماهواره هواشناسی اکنون کاملا عملیاتی است
بیست و یکم: تازه ترین ماهواره در مجموعه ماهواره های هواشناسی «GOES-R» حال یک مکان جدید در مدار و یک نام جدید دارد.
به گزارش بیست و یکم به نقل از ایسنا، ماهواره هواشناسی «GOES-19» که در ژوئن ۲۰۲۴ به مدار زمین پرتاب شد، رسما جای ماهواره «GOES-۱۶» را گرفته است تا نیمکره غربی زمین را از ارتفاع ۳۵۷۸۵ کیلومتری بالای آن تماشا کند.
به نقل از اسپیس، مقامات «اداره ملی اقیانوسی و جوی آمریکا»(NOAA) در اطلاعیه ای گفتند که برای نشان دادن این نقطه عطف، ماهواره نام جدید «GOES East» را دارد تا به عنوان ماهواره غالب مدار زمین ایستا در ناوگان ماهواره های هواشناسی عمل کند.
«استفان ولز»(Stephen Volz)، دستیار مدیر سرویس اطلاعات و ماهواره اداره ملی اقیانوسی و جوی آمریکا اظهار داشت: اداره ملی اقیانوسی و جوی آمریکا با GOES-19 هم اکنون ناوگان کامل ماهواره های GOES-R را به مدار رسانده و پیچیده ترین فناوری را که تا حالا در فضا پرواز کرده، برای مساعدت با پیش بینی آب وهوای زمین ارایه داده است. ماهواره GOES-19 از ماموریت اداره ملی اقیانوسی و جوی آمریکا برای ارائه دسترسی ایمن و بموقع به داده ها و اطلاعات محیطی با هدف ارتقاء و صیانت از امنیت، محیط زیست، اقتصاد و کیفیت زندگی کشور پشتیبانی می کند.
به عنوان GOES East، این ماهواره مسئول مراقبت از مناطق گرمسیری اقیانوس اطلس و نظارت بر رویدادهای آب وهوایی مانند طوفان های شدید، حریق های جنگلی و رودخانه های جوی خواهد بود. ماهواره درست مانند همتایان خود به فناوری هایی برای تولید تصاویر با وضوح بالا، بررسی جو و ردیابی در لحظه مکان و شدت صاعقه مجهز است.
همچنین، این ماهواره میزبان «اولین دستگاه تاج نگاری فشرده»(CCOR-1) اداره ملی اقیانوسی و جوی آمریکاست که بر فعالیت خورشید نظارت می کند.
«کلینتون والاس»(Clinton Wallace)، مدیر مرکز پیش بینی آب وهوای فضایی در اداره ملی اقیانوسی و جوی آمریکا، اظهار داشت: CCOR-1 یک عامل تغییردهنده بازی برای اطمینان از انعطاف پذیری کشور ما در مقابل طوفان های خورشیدی است و در لحظه بر فوران های بزرگ انرژی از خورشید نظارت می کند. این ماهواره با وضوح بهبودیافته و تشخیص فوری تر به ما کمک می نماید تا آب وهوای فضایی خطرناک را که می تواند بر ماهواره ها، GPS، ایمنی فضانوردان، هوانوردی و شبکه های برق تأثیر بگذارد، بهتر پیش بینی نماییم و به صیانت از فناوری ها و زیرساخت های حیاتی بپردازیم.
منبع: 21th.ir
این مطلب بیست و یکم را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب