برای حفاظت از محیط زیست؛

محققان ایرانی پلاستیک را با چای بهینه کردند

محققان ایرانی پلاستیک را با چای بهینه کردند

بیست و یکم: تعدادی از محققان ایرانی از چای سیاه به عنوان یک افزودنی حافظ محیط زیست و قابل بازیافت برای ارتقای قابلیت های مکانیکی پلی لاکتیک اسید  که نوعی ترموپلاستیک تجزیه پذیر زیستی است، استفاده کردند.


به گزارش بیست و یکم به نقل از مهر، پلی لاکتیک اسید نوعی ترموپلاستیک قابل تجزیه زیستی و فعال زیستی است که از منابع تجدید پذیر مانند نشاسته ذرت، نشاسته یا نیشکر به دست می آید. مهدی بداغی از دانشگاه ناتینگهام ترنت انگلیس همراه جواد خداد هتکپشتی، ناصر کردانی و محمد اکبرزاده پاشا از دانشگاه مازندران در این تکنیک دور ریز چای سیاه را با آب گرم فراوری کردند تا رنگ آنرا بین ببرند. در مرحله بعد چای مذکور آسیاب شد تا پودری یک دست به دست آید. این ذرات همراه پلی لاکتیک اسید با استفاده از یک اکسترودر ترکیب شدند. نمونه های پلی لاکتیک اسید و بیوکامپوزیت حاوی ۳ تا ۵ درصد دور ریز چای سیاه با استفاده از یک ماشین پرس داغ در دمای ۲۰۰ درجه سانتیگراد تولید شدند. رشته های به دست آمده در این پروسه بطور موفقیت آمیز برای چاپ سه بعدی به کار می روند. تصاویر میکروسکوپ الکترونی روبشی از بیوکامپوزیت لاکتیک اسید و چای ۳ درصد نشان دادند ذرات چای بطور مناسب در ماتریس پلی لاکتیک اسید پراکنده شده اند. نتایج آزمایش کششی نیز حاکی از آن بود که بیوکامپوزیت لاکتیک اسید و چای ۳ درصد بالاترین میزان خاصیت های مکانیک را با مقاومت کششی ۶۷ مگاپاسکال دارد که نشان دهنده افزایش ۳۴ درصدی در مقایسه با پلی لاکتیک اسید است. بدین سبب بیوکامپوزیت لاکتیک اسید و چای ۳ درصد را می توان یک جایگزین مناسب و حافظ محیط زیست برای لاکتیک اسید دانست.

1403/08/19
10:49:25
0.0 / 5
61
تگهای محققان ایرانی پلاستیک را با چای بهینه کردند: آزمایش , بازی , تولید , دانشگاه
این مطلب بیست و یکم را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۳
بیست و یکم